Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlsportens mange frivillige har i 2020-sæsonen været udfordret af skiftende restriktioner. Foto: Sara Sulkjær

DIF til de frivillige: Lige nu er det hårdt - men vi går mod lysere tider

Danmarks Idrætsforbund bakker på baggrund af den alvorlige corona-situation op om forlængelsen af de nuværende restriktioner. Samtidig sender DIF en vigtig opfordring til sine næsten 500.000 frivillige, herunder også sejlsportens mange trænere og hjælpere.

 

Af Sara Sulkjær |

Dansk idræt, herunder også sejlsporten, har været hårdt ramt gennem hele corona-pandemien. Alligevel bakker DIF op om myndighedernes seneste udmelding og udtrykker forståelse for, at de nuværende restriktioner – også på idrættens område – forlænges til foreløbig den 17. januar 2021.

- Lige nu kæmper vi i Danmark en fælles kamp for at holde corona-situationen mest mulig under kontrol. Dén kamp bakker vi op om i DIF, og vi ved, at vores foreninger og forbund fortsat vil agere ansvarligt og forsvarligt. Det har de på flot vis gjort under hele corona-krisen, selvom de har været under et stort pres, siger Niels Nygaard, formand for DIF, i en pressemeddelelse.

DS: Meget at glæde sig over

Samtidig sender DIF-formanden en opmuntring og opfordring til de op mod 500.000 frivillige i DIF-idrætten, som også tæller de mange frivillige i landets sejlklubber:

- Gennem de seneste 10 måneder har vores frivillige brugt deres dyrebare fritid på at tilpasse sig de løbende corona-restriktioner. Jeg vil gerne sende et kæmpe skulderklap til alle vores frivillige og samtidig komme med en opfordring til både dem og vores knapt 2 millioner medlemmer: Selvom det lige nu er hårdt, så håber jeg, at I alle vil holde situationen ud, forklarer Niels Nygaard og understreger foreningslivets vigtighed, når coronaen atter er under kontrol.

Også i Dansk Sejlunion ser man mod forhåbentlig lysere tider for idrætten i 2021:

- Husk, at vi nu går mod lysere tider. Dagen er allerede blevet to minutter længere, og de første danskere har i dag modtaget den længe ventede corona-vaccination. Der er bestemt meget at glæde sig over i disse tider, understeger sejlunionen på Facebook.

Al indendørs idræt er aflyst

Forlængelsen af de nuværende restriktioner betyder blandt andet, at al indendørs foreningsidræt fortsat holdes lukkes – foreløbig frem til den 17. januar.

Udendørs idræt kan gennemføres, hvis man overholder de gældende retningslinjer – herunder forsamlingsforbuddet på maks. 10 personer, der gælder for udøvere i alle aldre.

Kilder: DIF og Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader