Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Rindom tager overlegen sejr på Lanzarote: - At være på startlinjen med mere end fem sejlere er fantastisk

Under sydlige himmelstrøg kapsejler Laser-sejlerne for første gang i flere måneder. Med syv prikker i elleve sejladser vinder Anne-Marie Rindom sikkert. Se engelsk interview med danskeren.

Af Sara Sulkjær |

Ikke siden oktober måneds europamesterskaber i polske Gdansk har Laser-sejlerne mødtes til kapsejlads på vandet. Dengang snuppede danske Anne-Marie Rindom en flot sølvmedalje bag sin evige konkurrent Marit Bouwmeester. 

I sidste uge lød startskuddet så endelig til kapsejlads igen. Denne gang satte spanske Lanzarote rammerne om vinterstævnet, der havde deltagelse af 40 Laser Radial-sejlere, herunder danske Anne-Marie Rindom, Anna Munch og Michala Norsell, men uden hollandske Bouwmeester.

En sejr at kapsejle under corona

Med fire prikker i let vind kunne Rindom næppe have drømt om en bedre start på 2021. I alt syv sejre i stævnets elleve sejladser endte danskeren med at have på pointtavlen, hvormed sejren allerede inden det ellers afgørende medal race var i hus.

En overlegen førsteplads af danskeren, der dog tydeligvis er mest begejstret for atter at lufte sit konkurrencegen, da hun efter stævnet bliver interviewet af britiske Jon Emmett (se video øverst):

- At være på startlinjen med mere end fem sejlere er fantastisk. Jeg elsker kapsejlads, så jeg håber virkelig, at vi kan have flere sejladser dette forår, og at flere ikke bliver aflyst, påpeger den 29-årige dansker.

På Lanzarote siden november

Siden november har den danske Laser-gruppe trænet på Lanzarote, inden de i december fik selskab af de irske sejlere. Siden er flere jollesejlere fulgt i kølvandet på træningsgruppen:

- Det var dejligt at have noget tid for os selv, lære stedet at kende og bare at sejle i store bølger, forklarer Rindom om de første træningsuger sydpå.

I øjeblikket står solen højt på den spanske ferieø, hvor termometeret ikke sjældent sniger sig over de tyve grader, alt imens sne og slud har ramt de danske kyster:

- I januar har det været virkelig koldt derhjemme, så vi føler os ret heldige med at være her og træne en masse, understreger danskeren, som nu kan se frem mod et par fridage under sydens sol, inden træner Piotr Wojewski atter sætter sig i trænerbåden.

Se alle resultarerne fra vinterstævnet på Lanzarote her.

content-loader
content-loader
content-loader