Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Warrer og Precht tager en 5. plads ved OL i Japan. Foto: Peter Brøgger

Dyr mærkerunding ved første opkryds satte Warrer og Precht af i medal race - tager samlet 5. plads i Japan

Meget skulle være gået danskernes vej, hvis en medalje skulle hænges om halsen - og det gjorde det ikke. Jakob Precht Jensen og Jonas Warrer kom ikke fra medaljesejladsen i 49er-klassen med metal. Det var ellers en flot start, den danske duo præsterede, og de lå undervejs til medaljer i korte perioder.

Af Troels Lykke |

Danskerne startede sejladsen på femtepladsen, og selvom de kom udmærket fra start, fik de aldrig for alvor medaljedrømmen til at sprælle.

Aarhus-sejlerne Warrer og Precht dumpede rimelig hurtigt ned i feltet, trods flot start og lå længe på en ottendeplads, som de også sluttede løbet på. I den samlede stilling betød det hverken fra eller til - danskerne slutter som nummer fem.

Polakkere ødelægger danskernes medal race

Til DR forklarer Jonas Warrer efter sejladsen, at polakkerne ødelagde deres topmærkerunding. 

Det skete på et tidspunkt, hvor danskerne ellers lå helt fremme i medal race:

- Det er lidt skuffende nu, men langt hen ad vejen har vi haft en god serie, men vi har en dårlig sejlads (i 13 sejlads, red.), for meget til at være helt fremme om medaljer, forklarer Jonas Warrer, der mener, at medal race var stolpe ud.

Briter slog favoritter

Medaljesejladsen blev vundet af briterne Dyland Fletcher og Stuart Bithell, der også napper den samlede guldmedalje, akkurat foran de forsvarende OL-guldvindere Burling og Tuke, mens tyskerne tog bronze.

I 2008 vandt Jonas Warrer og Martin Kirketerp OL-guld i klassen. Siden har Danmark ikke vundet medaljer i herrernes skiff-jolle.

Resultater: https://tokyo2020.sailing.org/results-centre

content-loader
content-loader
content-loader