Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foruden klassens sædvanlige stjerner som Otto Standvig og Jens Andersen forventes også Casper Elkjær og Allan Hansen at gøre det godt i Kastrup. Foto: Lars Darling

Mange Finnjollesejlere er tilbage på vandet - mulig deltagerrekord ved årets mest demokratiske stævne

Polyester Cup markerer starten på Finnjollernes 2021-sæson, der i år kan blive med op mod 30 sejlere på startlinjen. Det er uvist, om de svenske jollesejlere har mulighed for at stille til start.

Af Sara Sulkjær |

19 sejlere skubbede deres Finnjoller i vandet, da der forleden blev afholdt træning i Veddelev på Østsjælland. Et flot fremmøde, der får de danske Finnjollesejlere til at håbe på et rekordstort fremmøde, når årets mest demokratiske stævne i weekenden den 8. og 9. maj sejles i Kastrup.

Stævnet, der officielt går under navnet Polyester Cup, har tradition for at bringe en stor del af de fremmødte sejlere i front, hvilket har givet sejladsen sit alternative tilnavn.

Svensk uvished

Der venter derfor ikke blot spændende, men også udfordrende sejladser, for de 20-30 sejlere, der formentlig møder på startlinjen ved stævnet, der i 2019 havde 23 sejlere til start:

- Det afhænger også lidt af, hvor mange af vore svenske venner, der kan kommer herover. Potentielt kommer de 5-7 styks, forklarer bestyrelsesmedlem i klassen, Michael Staal, til Minbaad.dk.

Skulle tilmeldingen sprænge alle rammer, kan maksimalt 40 sejlere grundet corona sikre sig en plads på tilmeldingslisten, ligesom bespisningen i klubhuset er afblæst. 

Træning og småkager i Egå

Allerede midt i april tog 11 af landets Finnjollesejlere hul på sæsonen, da de i Egå mødtes til en træningsweekend med fokus på bådtrim, håndtering af jollen og mærkerundinger.

Her kunne vinderen af klubbens konkurrence "Gæt en Finnjollesejler", Peter Rose, samtidig modtage sin præmie i form af en æske småkager. En gave, han straks sendte videre til Egå Sejlklubs utrættelige Jesper Heegaard, som er formand i klubbens ungdomsafdeling.

- Det er Peters ønske, at ungdsomsafdeling og jollesejlads for alle aldersklasser vokser sig endnu større i Egå. Jesper Heegaard forsikrede, at småkagerne vil blive spist og nydt i klubbens Optimistjolleafdeling, forklarer Dansk Finnjolleklub på deres hjemmeside.

Kilde: Dansk Finnjolle Klub

content-loader
content-loader
content-loader