Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OFF Groix - June 5: French skippers Thomas Ruyant, sailing on the Imoca LinkedOut, training prior to the vendee globe, on June 05, 2020, off Groix, South Brittany, France - Photo Pierre Bouras / TR Racing
Kapsejlads

Film for de tekniske bådnørder: Gå i detaljen på de nye IMOCA 60'ere med verdenskendte Juan Kouyoumdjian

Den 50-årige designer Juan Kouyoumdjian forklarer om de avancerede teknologier på de nye, foilende IMOCA 60'ere, der i 2022 for første gang er til start i The Ocean Race. Designeren har slået stregerne til flere havkapsejlere, hvoraf de tre har vundet The Ocean Race.

Af Sara Sulkjær |

I oktober 2022 stævner verdens bedste sejlere for 14. gang ud på én af verdens hårdeste kapsejladser, The Ocean Race. Denne gang er ikke blot én, men hele to bådklasser på startlinjen - den i forvejen kendte VO65'er og solobåden IMOCA 60'eren. 

Ikke mindst den sidstnævnte type må betegnes som en klasse under udvikling. Avancerede foil-teknologier kommer til, når designere fra hele verden anvender skarpsindige udregninger, som kun de færreste forstår og kender til. 

Det er indviklet matematik, men nu tager den verdenskendte designer Juan Kouyoumdjian dig i hånden og forklarer nogle af hemmelighederne bag de lynhurtige kapsejlere. Se med i videoen øverst i artiklen. 

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader