Gå til hoved-indhold
Tur
Familien holder til i Egå, hvor der er 20 fastliggere, der holder sammen. Fotos: Peter Brøgger
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur

Ulrik, Malene og Johanne valgte hamsterhjulet fra og flyttede i Jeanneau Sun Odyssey 43 i Egå

Minbaad.dks fotograf Peter Brøgger besøgte en familie, der bor på Egå Marina i en Jeanneau Sun Odyssey 43, hvor oliefyret lige nu arbejder på højtryk. Ulrik Kristiansen og Malene Christiansen flyttede fra hus og bor med deres syvårige datter Johanne.

 

Af Peter Brøgger |

Familien tog beslutningen inden de var for gamle, det var nu det skulle ske, ikke når vi var for gamle, fortæller de, da vi besøger dem i Egå havn

Datteren på 18 år Celine, bor kun en gang i mellem i båden.  Familien, der også tæller Ulrik Kristiansen og Malene Christiansen flyttede fra hus nær Aarhus og bor i deres Jeanneau Odyssey 43 med dere syvårige datter Johanne.  Trioen har boet i båden siden oktober 2019.

- Det sværre var at tage beslutning. Vi havde en Maxi 84 og brugte en del tid på at finde en båd, der havde tilstrækkelig komfort til at bo i, og indretningen er også vigtig, når man vælger båd man vil bo i, siger Malene Christensen.

Som det kan ses på billederne har de et stort cockpit telt. De bruger cockpittet meget også i disse dage med massivt frost, i hvert fald hvis det ikke stormer og solen skinner.

Se video, hvor famlien taler om at tage det store skridt med at bo i båd.

Ud af hamsterhjulet

- Vi er ikke til have og ville ud af hamsterhjulet, fortæller Malene Christiansen, der har oplevet at det er besværligt at bo i en båd, hvor der ikke er opvaskemaskine eller vaskemaskine.

- Vi går op i land for at vaske tøj, og der er meget med at flytte ting nede i båden, men man er også tæt på naturen og oplever solopange, og når vinden skifter eller det regner, når det så holder op er det magisk når det bliver stille, forklarer hun til minbaad.dks fotograf Peter Brøgger, der besøgte familien i den her uge på en frostklar, og solrig dag.

Familien har et depotrum i nærheden og skifter eksempelvis garderobe ud sommer og vinter. De elsker i øvrigt når de skal på ferie om sommeren, så skal de ikke pakke og dermed aldrig glemme noget Bare løsne fortøjningerne og så er de på ferie.

Datteren Johanne giver en rundvisning på båden - se video

Egå Havn med sammenhold mellem 20 både

Der er meget stor sammenhørighed mellem de 20 både der har fast postadresse på Egå havn. De holder øje med hinanden og de ubeboede både der stadig ligger i vandet, forklarer Ulrik Kristiansen.

content-loader
content-loader
content-loader