Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hovedparten af bådene i ”100 mil i fjorden” stiller op i doublehand. På billedet ses en af sidste års deltagere i kapsejladsen, båden ”Caboom” fra Bork, med de skrappe sejlere Klaus Rønn Madsen og Mikkel Larsen ombord. Pressefoto

25 single- og doublehandbåde med i 100 mil i Fjorden i Struer

Det er udfordringen og naturoplevelsen i Limfjorden, der får lyset frem i øjnene hos de cirka 40 sejlere, der i weekenden 18.-20. juni, sætter kurs mod Struer for at deltage i kapsejladsen ”100 mil i Fjorden”. 

Af Troels Lykke |

På trods af Covid 19 restriktionerne er kapsejladsen ”100 mil i Fjorden” i stand til at samle knap 25 deltagende både til en weekend med masser af udfordringer. 

Kapsejladsen der, som navnet antyder, sender deltagerne på en 100 sømil lang rundtur i Limfjorden, med start og mål i Struer, har efterhånden opbygget et godt ry blandt single- og doublehand sejlere. 

- Vores oprindelig mål var, at skabe noget nyt for sejlerne, både i og uden for Limfjorden. Som sidste år, er vi ramt af usikkerheden omkring Covid 19. Alligevel er vi godt tilfredse med antallet af både, som er med i årets sejlads, fortæller stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub. 

Seks af de tilmeldte både, har kun en person ombord, mens der blandt de resterende tilmeldte vil være to mand til at håndtere sejl, taktik og navigation. 

- Netop singlehand sejlerne er dem, der må kæmpe hårdest. Det giver masser af frihed kun at være en enkelt mand ombord i en sejlbåd. Men, det kan også skabe masser af problemer. Ikke mindst i den del af sejladsen, der foregår i buldrende mørke, siger Otto G. Jensen. 

Såvel i single- som i doublehand konkurrencen, sejles der ikke efter de normale handicapregler, som i traditionelle kapsejladser. Bådene inddeles i grupper efter størrelse. Vinderen i gruppen er den båd, som hurtigst har sejlet de 100 sømil. 

- Bådene starter i de forskellige grupper fredag eftermiddag, og ventes i mål i løbet af 18-20 timer. Naturligvis afhængig af vejr og vind. Selv om konkurrencen foregår lidt mere afslappet end ved en normal kapsejlads, er alle deltagerne bidt af at komme først over målstregen, konstaterer Otto G. Jensen.   

Deltagerne til ”100 mil i Fjorden” kommer fra en lang række forskellige klubber i Limfjorden. Og for arrangøren, Struer Sejlklub, er det glædeligt, at der er mange gengangere på listen over tilmeldte både. 

- Vi er klar over, at det handler om det lange seje træk, når vi er starter med en ny form for sejlads. Der er hård konkurrence om kapsejlerne, også i Limfjorden. Vi tror dog vi har ramt noget, der tiltaler mange. Derfor er ambitionen fortsat, at nå over 50 tilmeldte både, slutter Otto G. Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader