Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jakob Precht (t.h.) er klar til VM i Oman. Foto: Sejlerlandsholdet / Facebook

Jakob Precht vinder VM-udtagelsesstævne i Frankrig og får suveræn start på sit nye makkerskab i 49eren

Den unge - men erfarne - gasts nye skipper hedder Frederik Rask. De to sejlere fik en noget nær perfekt start på deres makkerskab, da de vandt både stævne og VM-udtagelse i det franske OL-farvand. Også Daniel Nyborg og Sebastian Wright går efter OL.

Af Sara Sulkjær |

Den erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht havde i sommer den store ære at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo. For Jonas Warrer blev stævnet det sidste i landsholds-bib'en, mens unge Jakob Precht fortsat har store drømme i de olympiske klasser.

Efter de olympiske lege har den på kort tid erfarne Jakob Precht derfor erstattet skipper-Warrer med Frederik Rask, der tidligere har taget del i 49er-kampagner frem mod OL. Den nye besætnings målsætning er klar: At sikre sig en billet til OL 2023 i Paris.

- Over al forventning

Precht og Rask har allerede vind i sejlene. Ved sidste uges VM-udtagelsesstævne i Frankrig, der blev sejlet i netop det farvand, som om tre år bliver hjemsted for OL-sejladserne, lykkedes det parret at sikre sig deres første guldmedalje.

Det skete i et felt bestående af 25 hurtige 49ere:

- Det gik over al forventning, og vi lykkes med at vinde det første stævne, vi sejler sammen. Det betyder også, at vi sikrer os en billet til at sejle VM i Oman til november, forklarer en glad Jakob Precht på holdets Facebookside.

Vigtig sidstedag

I alt to danske besætninger kan booke en billet til VM's startlinje. Derfor kan Rask og Precht se frem til dansk selskab af besætningen med Daniel Nyborg og Sebastian Wright. 

En samlet 4. plads i Frankrig sikrer holdet titlen som næstbedste danskere ved udtagelsesstævnet efter en sidstedag, som i den grad gik parrets vej. 

Med en 2-4-2-serie avancerer Nyborg og Wright fra 11. til 4. pladsen og starter derfor den nye OL-kampagne på flot vis.

Kilde: Sejlerlandsholdet

content-loader
content-loader
content-loader