Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Folkebåden Søsvalen tog sejren i AFI 2Star 2021. Foto: Peter Brøgger

Hattrick i AFI 2Star: Folkebåden Søsvalen tager sin tredje sejr efter DH - BB10 Meter måtte bugseres i mål

For tredje gang i træk kunne Søsvalen stille sig øverst på podiet i doublehand-sejladsen AFI 2Star Race. Også anden- og tredjepladsen blev besat af Folkebåde, mens et ødelagt hækstag satte en stopper for BB10-Meters fortsatte sejlads. Se flot fotoserie fra Peter Brøgger.

Af Sara Sulkjær |

Efter lørdagens slædetur fra Aarhus til Ballen på Samsø blev søndagen efter en læns start afløst af næsten 35 sømils kryds-sejlads for de 96 deltagende både i AFI 2Star. 

Det var noget, der passede sejladsens Folkebåde. Da resultatet skulle gøres op på havnen i Aarhus, var det traditionen tro tre Folkebåds-besætninger, der kunne stille sig øverst på podiet efter DH.

X-43 først i mål

På den øverste skammel huserede Søsvalen. En Nordisk Folkebåd med sejlnummeret DEN 744, der - præcis som det var tilfældet i 2019 og i 2020 - modtog Danmarks ældste kapsejladstrofæ, Damernes Pokal.

Efter at været startet fra Ballen lørdag kl. 8.00 gik besætningen i mål i Aarhus klokken 15:31:12. Fem et halvt minut senere fulgte Folkebåden Nanna på sejladsens andenplads, mens Folkebåden Havfrøknen krydsede mållinjen over en halv time senere.

Allerede kl. 14:24:32 var den første båd FrisBæx, en X-43, der var startet 8.30, dog gået i mål i Aarhus. Efter DH må storbådsbesætningen se sig henvist til en 24. plads blandt de 96 startede både, der søndag kæmpede i 7-10 sekundmeter og op til to knobs modstrøm.

Bugsering til Aarhus

Kun et enkelt havari opstod i løbet af dagen, da en BB10 Meter syd for Tunø mistede hækstaget.

Et uheld, der bestød, at båden efterfølgende måtte udgå af sejladsen for i stedet at blive bugseret til Aarhus.

Top-5 i AFI 2Star 2021:

1: Søsvalen - Folkebåd

2: Nanna - Folkebåd

3: Havfrøknen - Folkebåd

4: Beluga - JPK 10.30

5: Nordlys - Scankap 99

Se alle resultaterne og flotte Peter Brøgger-fotos fra sejladsens førstedag herunder:

content-loader
content-loader
content-loader