Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
"Jeg designede båden ud fra tre principper - 'ROCKWOOLs identitet', 'Racing Spirit' og 'dansk bæredygtighed'." Junu Kims design, som her ses, danner grundlaget for bådens helt nye brandede udseende

Team Rockwool Racing løfter sløret for vinderen af GC32-designkonkurrencen 2021

Efter at have modtaget mere end 150 designbidrag fra fans over hele verden, annoncerer Team Rockwool Racing i dag vinderdesignet, der kommer til at inspirere holdets GC32-katamarans nye look i 2021-sæsonen.

Af Troels Lykke |

Det strømlinede forslag, som tog sejren, er skabt af Junu Kim - en koreansk studerende, der i øjeblikket er i gang med at tage sin kandidatgrad inden for automobil- og transportdesign ved Coventry University i UK.

Junu Kims design danner grundlaget for bådens helt nye, brandede udseende, mens Team Rockwool Racing forbereder sig på en travl kapsejladskalender til sommer.

- Jeg er virkelig glad. At se en ægte kapsejladsbåd inspireret af mit design er som en drøm, der går i opfyldelse, forklarer Juni Kim, der kommer fra Gyeonggi-do i Sydkorea.

Konkurrencen, der løb fra den 16. december 2020 til 4. januar 2021, blev noget af et tilløbsstykke. Rockwool modtog over 150 bidrag fra fans i alle aldre og baggrunde over hele verdenen.

Lidenskabelige fans sendte ind

Vinder-designet blev nøje udvalgt af et ekspertpanel, der bestod af repræsentanter fra Rockwool samt Team Rockwool Racings skipper, Nicolai Sehested og holdleder, Peter Wibroe.

- Både antallet og kvaliteten af de designs, vi modtog, var ekstremt imponerende, og jeg vil gerne takke alle, der tog sig tid til at dele deres kreationer med Rockwool, understreger Mirella Vitale, Senior Vice President, Marketing, Communications and Public Affairs hos Rockwool Group, og fortsætter:

- Det viser, hvor mange lidenskabelige fans, der støtter holdet, når de skal til at konkurrere i denne fantastiske båd senere på året.

Kim, der sammen med muligheden for at se sine idåeer bragt til live på holdets 32-fods katamaran, vinder et komplet sæt Team Rockwool racing-udstyr, indrømmer, at det var en helt ny udfordring at anvende sit kunstneriske talent til sejlads.

- Jeg har ikke meget erfaring med at sejle, men jeg er vild med racersport. Sportsbegivenheder som GC32 Racing Tour, SailGP og Formula 1 inspirerer mig virkelig kreativt, afslører han.

Designede ud fra tre principper

Kim forklarer tankegangen bag hans vindende indlæg:

- Jeg designede båden ud fra tre principper - 'Rockwools identitet', 'Racing Spirit' og 'dansk bæredygtighed', forklarer sydkoreaneren.

Team Rockwool Racing kommer til at deltage i GC21 Racing Tour i 2021 i deres spritnye design på den foliende GC32-katamaran, der har en topfart på omkring 40 knob. Her skal holdet sejle events i Riva Del Garda, Italien; Lagos, Portugal; Sardinien, Italien og et endnu ikke-bekræftet sæsonafslutningssted.

- Vi takker alle deltagere, men især Junu Kim for hans fremragende design, der udtrykker både Rockwool og det bedste i Danmark. Vi kan ikke vente med at se, hvordan båden endeligt kommer til at se ud og til at komme ud på vandet igen her i 2021, slutter Nicolai Sehested.

content-loader
content-loader
content-loader