Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En sejr mere så er kiwierne vindere af America's cup igen. Foto: Studio Borlenghi

Matchpoint til Team New Zealand efter Luna Rossa fejlagtigt slap de hurtige kiwier på sidste opkryds

Peter Burling og Team New Zealand blev holdt i kort snor hele vejen rundt i tirsdagens 9. sejlads. Den italienske 2. rorsmand Bruni ødelagde det for Luna Rossa da han på sidste opkryds sagde: "I want to protect the left" - game over, så stak kiwierne af til 6-3.

Af Troels Lykke |

Jimmy Spithill fra Luna Rossa er mesteren i matchrace, men fik tilsyneladende ikke lov til at bestemme på sidste opkryds, for 2. rorsmand, 48-årige Francesco Bruni, ødelagde alt for sit eget hold, da han modigt og dumt sagde:

 - I want to protect the left.  - game over, så stak kiwierne af til 6-3 og har nu matchpoint i America's Cup.

Den eneste mulighed at Luna Rossa kan holde kiwierne tilbage er at slå på deres modstandere, det gør man i matchrace.

ALTID kontrol på sidste opkryds

Og Jimmy Spithill fra Luna Rossa er mesteren til det. Det viste han i det meste af sejladsen, men hans 2. styrmand Francesco Bruni var overmodig og troede på venstre side af banen, på sidste opkryds, hvor man ALTID skal kontrollere sin modstander, før man går på lænseben og i mål.

Men Luna Rossa fik deres venstre side og dermed skubbede de Peter Burling og Team New Zealand ud på højre side, hvor de heldigt fik et fordel agtigt vindskift. 

De må virke græmme sig på Luna Rossa. De bruger sandsynligsvis op mod en milliard kroner og så lader de en fleetsejler beslutte at de skal slippe kiwierne på sidste opkryds. Dybt pinligt. 

Følg sejladserne her: www.americascup.com/how-to-watch

content-loader
content-loader
content-loader