Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdet surfede 150 sømil fra Kielerkanalen mod Bornholm. Topfarten var 22,2 knob, da holdet sejlet med en fuld storsejl og en 230 kvadratmeter A4-gennaker. Foto: Peter Brøgger

DK Rundt Offshore: Frostboksen 38 drøner afsted i Vesterhavet mod målstregen ved Kielerkanalen - 20 m/sek. venter

Vi har netop interviewet den 45-årige Faaborg-skipper Jakob Frost, der sejler 7,5 knob ved Hanstholm i tåge på en foran for tværs. I aften loves 15 til 20 m/sek. Holdet søger snart ud fra Jylland, da de venter en vindrejning fra sydøst til vest-sydvest. Der er 222 sømil til målstregen.

Af Troels Lykke |

Det er gråt, tåget, fugtigt og ikke særlig varmt på den 38 fod lange og 3600 kilo lette Frostboksen i kulfiber, der sejler KDY's traditionelle Danmark Rundt Offshore.

De seks mand kæmper løs. I nat har holdet via AIS og VHF været i kontakt med en slæbebåd, der slæbte et stålrør efter sig på 1,2 kilometer. Noget, den fynske båd heldigvis undgik.

Den brede båd, der er designet af Jan Pedersen fra BIG i Aarhus, har klaret de første 597 sømil, siden starten gik lørdag ved indsejlingen til Kiel mod Bornholm.

Sejlede i blinde med 22,2 knob pga. skydække

Det første ben mod Bornholm gik over stok og sten.

- Det er længe siden, jeg har surfet 150 sømil. GPS'en viste på et tidspunkt 21 knob, mens loggen viste 22,2 knob. Det er bådens fartrekord. Vi havde omkring 32 til 34 knobs vind, og vi havde den store 230 kvadratmeter A4'er oppe og fuldt storsejl. Men det var overskyet af skydække, så vi sejlede i blinde, forklarer Jakob Frost onsdag morgen over telefonen.

Skipperen har fem gaster med, nemlig de unge sejlere Claus Rønn, Mikkel, Jeppe, Benjamin og Mads Taatø.

Modstander udgik - når ikke rekord

Efter Christiansø blev rundet var det kryds mod Falsterbo og siden sejlads gennem Øresund. Holdets modstander, Elliott 35 SS udgik ved Falster med en skade på båden, men Frostboksen ventes at være i mål onsdag eftermiddag ved Brunsbüttel ved indsejlingen til Kielerkanalen.

Frostboksen 38 jagter blandt andet VO60'eren Nokias gamle rekord på 3 døgn og 8 timer. Det når holdet dog ikke - Nokia-båden var trods alt en 60-fods racer, der sejlede 9,7 knob i KDY's offshoresejlads

Frostboksen kan følges på www.sailserver.com. Du kan ligeledes finde båden via AIS, søg Frostboksen, der trackes her: vesselfinder.commarinetraffic.com og shipfinder.com.

content-loader
content-loader
content-loader