Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Det store DH-DM med hundredvis af sejlere på startlinjen måtte grundet corona aflyse mesterskabet i 2020. Foto: Peter Brøgger

Nedlukningen får økonomiske konsekvenser for sejlklubberne: Ansøg corona-hjælpepuljen inden fredag kl. 12.00

Aflyste kapsejladser betyder færre indtægter til sejlklubber over hele landet. Ikke mindst arrangørerne af de større kapsejladser er ramt. Om èt døgn lukker ansøgningen til DIF og DGI's corona-hjælp.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke kun virksomheder og restauranter, der er ramt af de omfattende corona-restriktioner, som regeringen med Mette Frederiksen i spidsen de seneste måneder har pålagt danskerne.

Også sejlklubberne mærker konsekvenserne af nedlukningen, der har tvunget flere foreninger til at aflyse større kapsejladser det forgangne år.

Økonomiske konsekvenser

Selvom de frivillige foreningskræfter sjældent vil kunne få del i regeringens hjælpepakker, er der håb om at få suppleret en del af de tabte indtægter fra 2020's sejladser. En såkaldt corona-hjælpepulje, opsat af DGI og DIF, skal hjælpe de trængte klubber. 

- DIF og DGI's corona-hjælpepulje er etableret for at yde ekstraordinære tilskud til lokale idrætsforeninger for at afbøde de økonomiske konsekvenser, som foreninger i løbet af 2020 oplevede som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19, forklarer DIF på sin hjemmeside.

Det har siden den 14. december været muligt at ansøge om en økonomisk håndsrækning fra puljen, men nu rinder timeglasset snart ud. Inden fredag den 22. januar kl. 12.00 må ansøgningen således være sendt afsted, hvis sejlklubberne skal gøre sig håb om at få del i puljens midler.

Store breddeevents er med

Mens eliteidrætten ikke har mulighed for at ansøge om midler i puljen, er hjælpepakken anderledes tilgængelig for de frivillige kræfter - også når der er tale om større events:

- Derimod kan foreninger, som afholder store breddeevents og herudover også foreningsbaserede eventarrangører godt ansøge DIF og DGI's corona-hjælpepulje om tilskud til dækning af tabte nettoindtægter (overskud) fra egne arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19 - herunder tabte nettoindtægter fra aflyste store breddeevents og motionsløb med over 500 aktive deltagere, lover DIF.

Opstår der tvivl om, hvorledes hjælpepuljen søges, opfordrer Dansk Sejlunion til at kontakte en klubkonsulent her.

Læs mere og ansøg hjælpepuljen på DIF's hjemmeside her.

Kilder: Dansk Sejlunion og DIF

content-loader
content-loader
content-loader