Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Et normalt fragskib bruger ifølge CNN 40 tons diesel i døgnet. Dette slipper denne Oceanbird for. PR-foto
Kort Nyt
Et normalt fragskib bruger ifølge CNN 40 tons diesel i døgnet. Dette slipper denne Oceanbird for. PR-foto
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Oceanbird med 80 meter høje teleskop vingesejl skal fragte 7.000 biler over Atlanterhavet

Det 200 meter lange og 40 meter brede fragtskib Oceanbird reducerer forurening med 90 procent. Skibet får fem 80 meter høje teleskop vingesejl, der strækker sig 100 meter over vandlinjen. Turen over Atlanterhavet med de mange biler tager 12 dage, 4 dage længere end med motor.

Af Troels Lykke |

Det svenske rederi Wallenius Marine udvikler et skib kaldet Oceanbird, som kun kunne transportere 7.000 biler og lastbiler over Atlanterhavet, der kun drives af vinden. Der er dog også tilknyttet el-motorer til det 200 meter lange skib.

Konceptet, der i det væsentlige er en overdimensioneret sejlbåd, ville være dobbelt så højt som det største sammenlignelige skib på grund af de fem 80 meter høje sejl.

Disse ville angiveligt gøre det til verdens største vinddrevne fartøj, der er i stand til at rejse over Atlanterhavet til USA med en hastighed på 10 knob og med en samlet rejsetid på 12 dage. 

Oceanbird bliver verdens største vinddrevne skib

Wallenius Marine hævder, at Oceanbird vil være verdens største vinddrevne fartøj
Ifølge Wallenius Marine er dette kun fire dage længere end et skib, der drives af fossilt brændsel, mens det udleder 90 procent mindre CO2 i processen.

Oceanbird-projektet er udviklet i samarbejde med Sveriges KTH Royal Institute of Technology og søfartsinstituttet SSPA og man håber at mindske miljøpåvirkningen fra søtransport, som tegner sig for alle undtagen 10 procent af handelen i hele verden.

Alene i 2018 udstedte skibsfartsindustrien 937 millioner tons CO2, hvilket er mere end hele Tyskland. Hvis det var et land, ville sektoren være den sjettestørste emitter i verden lige bag Japan.

content-loader
content-loader
content-loader