Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejladsen Round Denmark Race Inshore er allerede en succes med 100 sejlere tilmeldt, før jul, og pengene vælter ind til arrangørerne, men om de får andet end t-shirts for fx 15.000 kr. for en stor besætning ved vi stadig ikke. Foto: Peter Brøgger

Eventmager Morten Brandt og Sailing Aarhus tager fx 9.000 kr. i startgebyr i Round Denmark Inshore Race - plattenslageri siger sejlere

Morten Brandt fra firmaet Shorthand gør virkelig meget godt for Dansk Sejlsport. Brandt opfandt verdens største solosejlads Silverrudder og Vegvisir Race, som har sat dansk sejlsport på landkortet, men startgebyrerne er tårnhøje, nu blåstemplet af Sailing Aarhus.

Af Troels Lykke |

For single- og doublehandsejlerne vil det koste op til 2.062 kroner per person at deltage i Aarhus-sejladsen rundt om Danmark, mens prisen for personer på de øvrige både løber op til 1.875 kroner. Større både får dog 50 procents rabat fra deltager nummer syv og op.

For nogle besætninger vil startgebyret dermed overstige 15.000 kroner.

Profitten ender hos private

L23-sejler Per Dragelund, der startede One Star Challenge i Køge, er oprørt over disse startgebyrer.

Han skriver derfor et indspark på Minbaad.dk's Facebookside. En kommentar, der er 'liket' 51 gange (nu 57):

- Det nu oftere er eventfirmaer, der står som arrangør, og profitten ender i stedet hos privatpersoner, frem for at gøre gavn for vores fælles fremtid (I sejlklubben, red.) Og at det er plattenslageri at betale 1.500 kr. per person for at deltage i Round Denmark Race.

Vi har derfor stillet følgende spørgsmål til Morten Brandt, der også har høje startgebyrer på sin sejlads, Vegvisir Race, der nu flyttes fra Nykøbing Falster.

Hvad er din kommentar til det, Morten Brandt, det er jo netop dit firma Shorthand, der står bag Round Denmark Race med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter?

Og hvorfor betaler man 1.500 kr. per person ved den populære sejlads, lige nu koster det 9.000 kr. for at kunne sejle for seks personer, mens det koster 775 kroner for en hel besætning i Palby Fyn Cup 2021?

Ville et mindre startgebyr ikke lokke flere med i jeres sejlads?

Brandt og Sailing Aarhus svarede aldrig på spørgsmålene

Men vi har aldrig fået svar på spørgsmålene, selvom Morten Brandt lovede at vende tilbage. Heller ikke Jon Koch-Hansen fra Sailing Aarhus er vendt tilbage med svar til Minbaad.dk.

Michael Sørensen: Heldigvis er der andre sejladser

Øvrige sejlere har også kommenteret på Minbaad.dk's Facebookside, heriblandt Michael Sørensen:

- Per Dragelund tænkte, at de bare havde ganget deltagerprisen på Fyn Rundt med den større distance. Men det regnestykke holder ikke vand. Det kan undre, at det er så meget dyrere at arrangere en 650 sm sejlads end en 100 sm sejlads. Men måske man ikke har kunnet finde sponsorer til at betale havneleje, morgenmad og t-shirt, eller også går pengene til andet end selve sejladsen.

- Tænker også deltagerpriser på det niveau er en kedelig udvikling, der forhåbentlig ikke vinder for meget indpas i andre sejladser. For ellers bliver det dyrere at sejle kapsejlads end at købe nye sejl. Heldigvis er der stadig sejladser, der bliver drevet af amatørildsjæle, hvor pengene ender det rette sted: One Star Challenge, Silverrudder - Challenge of the Sea, DH-DM, Sjælland Rundt - Helsingør Sejlklub, 100 mil i Fjorden og lignende. Støt dem i stedet og sørg for at vores ungdomssejlere og sejlerskoleelever har et sted at gå hen, så de sluttelig kan købe de både, vi gerne vil sælge, når vi går på land.

Også Dennis Ejsenhardt Paustian svarer på Dragelunds indspark:

- Per Dragelund, det er jo det samme billede, der ses i sport som løb, cykling, triathlon, svømning osv.... Desværre.

Chris Nørgaard: Ville koste os 15.000 kroner at sejle med i Aarhus

Chris Nørgaard er ligeledes irriteret over det høje startgebyr:

- Vi skal sejle EM i J/70 til juni. Det koster 625€ for en uges sejlads med fuldt program og masser af frivillige / hjælpere / jury / målere. Vi synes, det er til den dyre side, men sammenlignet med RDRI er det jo nærmest fundet til de penge. Vi har sejlet større båd i mange år og ville i denne sammenhæng skulle betale +15.000 kr. (for at sejle i Round Denmark Race).Det er jo fuldstændig latterligt!!!!!

Oluf Grønkjær, formand for Sailng Aarhus, forsvarer startgebyret:

- Først vil jeg spørge, hvor meget det koster at deltage i eks. Erimitageløbet!!!! Det var til det sørgelige i sejlsporten. Så vil jeg sige, det er et samarbejde mellem Sejlsportscenteret , Morten Brandt og Sailing Aarhus, som er en paraply org. Af fem sejlklubber i Aarhus, overskuddet herfra går til klubbernes ungdomsarbejde, fuldstændig som i gamle dage.

Før jul var der 44 både tilmeldt sejladsen Round Denmark Race Inshore i Aarhus til juni 2021.

Få overblikket over gebyrerne  i Round Denmark Race Inshore:

Single- og doublehand - pris per person:
Happy New Year: €225. (1.687 kr.) 30. november til 31. december 2020
 
Spring Equinox Gift: €250. (1875 kr.). januar 2020 til 20. marts 2021
 
Summer Sun: €275. (2.062 kr.) 21. marts til 13. juni 2021

Fuldt mandskab, priserne er per person:
​X-mas Present: €200. (1.500 kr.) 30. november til 24. december 2020

​Spring Equinox Gift: €225. (1.687 kr.) 25. december 2020 til 20. marts 2021

​Summer Sun: €250. (1.875 kr.) 21 marts til 13. juni 2021

Større både får 50 procents rabat fra deltager nummer 7 og op. Rabatten gives i de specifikke perioder: Black Weekend, Make a Wish, Spring Equinox and Summer Sun.  

Læs mere og tilmeld dig Round Denmark Race her

Se deltagerne i 2021-sejladsen her

content-loader
content-loader
content-loader