Gå til hoved-indhold
Havne
Mariager Fjord bliver nu lettere tilgængelig for områdets gæstesejlere. Foto: Mette Johnsen

Nyt initiativ i Mariager: Turpas giver gæstesejlerne fri adgang til syv fjordhavne

Med en fjordbillet i hånden kan gæstesejlere frit besøge syv lystbådehavne i den smukke Mariager Fjord. Et unikt nummer gives bådejeren, hvorefter fjordens idylliske havne frit kan besøges.

Af Sara Sulkjær |

Det skal være endnu mere særligt at sejle i én af Danmarks smukkeste fjorde, Mariager Fjord, der med sine herlige bugter, små øer og stejle skrænter imponerer sejlere på stribe.

Det mener syv lokale lystbådehavne, der med en fjordbillet ønsker at gøre det lettere for gæstesejlerne at besøge de mange fine fjordhavne.

Et nummer sikrer adgang

Konceptet er enkelt. Klubberne bag har tilrettelagt en miniferie i Mariager Fjord således, at du på Visit Himmerlands hjemmeside køber et fjordkort over nettet. Når du har modtaget din bekræftelse på en godkendelse, får du et unikt nummer, som du skal bruge, når du kommer frem til en af de deltagende havne.

Det eneste, du skal gøre, når du kommer frem til en havn, er at gå på havnekontoret og aflever dit unikke nummer i en fjordkuvert, som findes på havnekontoret eller i Hadsund, Mariager og Hobro Lystbådehavne bruge Tallyweb, som findes ved havnekontoret.

Du er nu registret, og du vælger selv, hvilken havn du vil forsætte til. Når du kommer til den nye havn, gælder den samme procedure med at aflevere dit unikke nummer og så fremdeles.

På nettet kan betale for tre eller fire overnatninger. Priserne er, ifølge initiativtagerne selv, særdeles attraktive, idet du for tre overnatninger må betale 405,00 kr., mens prisen for fire overnatninger lander på 540,00 kr. - hvis du køber fire overnatninger, er den femte overnatning tilmed gratis.

I prisen er indeholdt både strøm, vand og bad.

Følg afmærkningerne

For at anduve fjorden fra Kattegat må søkort nr. 110 Mariagerfjord hives ned fra korthylden. 

- Du skal være opmærksom på, at du i den første del af din sejlads sejler i en gravet rende. Derfor skal du hele tiden passe på at sejle i mellem afmærkningerne, påpeger Destination Himmerland, der samarbejde med lystbådehavnene om projektet, og uddyber:

- Fjorden er særdeles velafmærket. Når du har passeret Dania (cement-fabrikkerne, red.), er der masser af vand op til 30 meter, men fra Mariager og ind til Hobro skal du forsat holde dig i renden. 

Ved indsejling til fjorden har du et par sømil før fjordåbningen. Når du passerer fjordåbningen ved Als Odde, kan du på din bagbord side se diger og vindmøller på Godset Overgaard. Du følger fjorden videre frem og passerer i tilfælde af lavvande små holme, hvor du kan se et utal af vadefugle.

Én time til første havn

Efter omkring én times god sejlads kommer du til den første af havnene, Hadsund Bådelaug, som er en gamle fiskerihavn. Den ligger, lige før du passerer Hadsund Broen.

Kald brovagten på VHF kanal 12 eller på telefon 98571214 og få oplyst, hvornår broen åbner. Normalt åbner broen hver hele time.

Efter du har passeret broen, kommer du på din styrbord side til Hadsund Lystbådehavn. Her kan du døgnet rundt tanke diesel ved automaten. Når du sejler videre ind i fjorden ligger Vivi Baadelaug på din styrbord side.

Midt i fjorden kommer du til Mariager Lystbådehavn på bagbord side, mens du på styrbord side kan se Høllet Baadelaug i en idyllisk bugt.

Inderst i fjorden ligger Hobro Lystbådehavn på styrbord side, og på bagbord side finder du Hobro Fiskeri- og Baadelaug.

Læs mere om Fjordbilletten og Mariager Fjords syv havne her.

content-loader
content-loader
content-loader