Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var sædvanen tro en masse Optimistjoller med ved Harboe Cup. Foto: Jan Nielsen

Lille klub, stort stævne - det var Indian Summer, da Skælskør Amatør Sejlklub havde besøg af 320 jollesejlere

Optimist A-, B- og C-, Tera-, Feva-, Europa-, 29er-, Hobie 16-, OK- samt sejlere fra alle tre laserklasser deltog i år ved Harboe Cup, der fejrede mere end 50 års jubilæum. 120 frivillige sørgede for et flot stævne.

Af Troels Lykke |

Harboe Cup var tilbage på efterårsprogrammet efter et år med aflysning grundet Covid-19. Det var derfor en flok glade arrangører fra Skælskør Amatør-Sejlklub, der i år atter kunne byde jollesejlere velkommen til årets store efterårsstævne.

Et stævne, der i år afholdes for 50. gang. Jubilæet skulle have været i 2020, men efter et års venten er der igen mange sejlere i Storebælt.

- De 120 frivillige har glædet sig og igen sat et brag af et stævne sammen. Og vejret er med jubilæumsstævnet, fortæller ildsjæl fra klubben, stævneleder Claus Møller Christensen.

Smukkere efterårsvejr fås ikke

Efter en storm fejede over landet torsdag, forsvandt blæsten, og lørdagen bød på 4-7 sekundmeter fra vest-nordvestlige retninger og fuld sol. Smukkere efterårsvejr fås ikke. Udsigten for søndag var lige så god. Igen omkring 20 grader, vind fra sydøst og forhåbentlig 4-6 sekundmeter.

Ved stævnet, som også er det eneste af Dansk Sejlunions Grandprix-stævner, der afholdes i år, deltager Optimist A-, B- og C-sejlere, Tera, Feva, Europa, alle tre Laserklasser, 29’er, Hobie 16 og OK-joller.

OK-jollerne har haft en pause fra Harboe Cup, men der kunne findes plads igen i år, hvilket glæder klubben, selvom det betyder, at nogle af klubbens egne OK-jolle-sejlere ikke kan deltage.

De er allerede engageret som frivillige på dommer-, måltagning- eller følgebåde. Der er i løbet af lørdagen afviklet 60 sejladser med ganske få protester.

Lille klub, stort stævne

Skælskør Amatør-Sejlklub er en mindre klub med 300 medlemmer, men alligevel formår klubben igen og igen at samle jollesejlerne til denne brag af en fest. Mange jollesejlere har startet deres kapsejladskarriere på Skælskør Fjord, hvor de med udsigt til sponsoren Harboes Bryggeri har dystet i Optimist C- og Optimist B-klassen.

Bryggeriet har været en trofast sponsor gennem de sidste 35 år, og blandt andet uddelt smagsprøver til alle deltagerne.

- Harboes Bryggeri er stolt af at kunne være en del af et så vigtigt stævne for både unge som ældre sejlere. Det er vigtigt at understøtte det aktive liv og på denne måde give sejlerne gode oplevelser, understreger sponsorkoordinator Pernille Harboe Obling.

Håbet er, at sejlerne igen ses i Skælskør den 24.-25. september 2022.

Resultater kan ses på manage2sail, og på stævnets Facebookside kan der blandt andet ses en video fra stævnet i 2019: https://www.facebook.com/harboecup/videos/432127157445588/.

content-loader
content-loader
content-loader