Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer og co vandt X-Yachts Star Meeting i Skovshoved, foran Lotte Meldgaard og Bouwe Bekking. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

OL-guldduoen Warrer og Kirketerp er Danmarks bedste kølbåds-sejlere efter sejr i X-Yachts Star Meeting

Ved stævnet vandt de over store, danske navne som Mohr, Høgh-Christensen, Bojsen-Møller, Bekking og flere andre skrappe sejlere. Vi taler med en smilende Jonas Warrer, der vandt J/70-stævnet med Martin Kirketerp, Jacob Precht og Mathias Sletten. Se Heegaard-skud.

Af Troels Lykke |

Når jyderne banker alle københavnerne, så er der jubel, som når AGF slår FCK.

Lige præcis sådan føler OL-guldvinderen og OL-sejler i 49er i Japan, Jonas Warrer fra Aarhus det, efter han vandt X-Yachts Star Meeting, et invitationsstævne. 

At kalde det Danmarks bedste kølbåds-sejler er måske at stramme den rigeligt, men i hvert fald gjorde Jonas Warrer det godt i lørdags i Skovshoved, hvor holdet lavede to første-, en anden- og tre tredjepladser, da der blev sejlet i J/70'erne.

Holdt sig væk fra infights

- Det var super fede sejladser af 10-15 minutters varighed, helt tæt på land med meget springende vind. Det var lige noget for mig, vi havde gode starter og holdte os væk fra infights, forklarer Jonas Warrer til Minbaad.dk og uddyber:

- Det var et koncept, der virkede. Vi var ude i J/70'eren onsdagen før stævnet, og efterhånden fandt vi ud af det sammen.

Lotte Meldgaard tog en andenplads, mens jordomsejler-stjernen Bouwe Bekking havde kørt det stor skyts frem med blandt andet Jens Dolmer og direktør fra X-Yachts, Kræn Nielsen, der før har gastet for Jesper Bank i Solingen.

Lotte Meldgaard lagde ud med tre prikker

Jyderne var dog nær blevet slået af et kvindehold:

- Lotte Meldgaard (i WOW One, red.) lagde ud med tre førstepladser, men så mistede de heldigvis kadancen, og vi vandt. Det var endda over gode navne som Mohr, Bojsen-Møller og Søderlund, siger Jonas Warrer og griner igen.

Han har netop været til OL i Japan, hvor han sluttede lige uden for medaljerækkerne med Jacob Precht, der også var med om bord på 49'er Stars, som holdet hed.

Jonas Warrer er nu færdig med OL-sejlads, men skal i stedet sandsynligvis træne OL-sejlere og holde foredrag.

Resultatliste for de 18 hold - se også fotos fra Sivertsen/sejlsportsligaen:

content-loader
content-loader
content-loader