Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det bliver Barcelona, som skal holde verdens største kapsejlads, America's Cup i 2024.

Newzealandske politikere glade for, at America's Cup holdes i Barcelona - så sparer de penge

NZ Taxpayers Union skulle have sendt en buket blomster til deres spanske kolleger for at takke dem for at redde New Zealands regering for yderligere investeringer i America's Cup.

Af Troels Lykke |

New Zealand ser ud til at være delt tre veje over tabet af 2024 America's Cup-værtsrettighederne til byen Barcelona.

Glade for at spare skattepenge i New Zealand

En gruppe politikere og lobbyister takker således Emirates Team New Zealand for at have fjernet årsagen til at investere skatte- og skatteyderkroner i en kapsejlads.

Den selvudviklede lobbygruppe NZ Taxpayers Union hævder, at de sendte en buket blomster til deres spanske kolleger for at takke dem for at redde New Zealands regering for yderligere investeringer i America's Cup. Det skriver sail-world.com.

Den anden gruppe mener til gengæld, at Auckland og New Zealand bliver frataget et gratis show, som de har ret til som borgere i America's Cup-forsvarslandet.

En tredje gruppe føler, at New Zealands politik for store begivenheder trænger til en omvæltning, med fokus på at få kiiwi-virksomheder ud af det sorte hul, der er skabt af langvarige Covid-lockdowns i løbet af de sidste to år.

Disse foranstaltninger har fået de store bycentre, og især Auckland, til at ligne spøgelsesbyer.

Udstillingsvindue for newzealandsk marineindustri

Det kan samtidig blive dyrt for marineindustrien i New Zealand, at Cuppen rykker til Spanien i 2024.

De fleste Cup-kritikere ignorerer det faktum, at ud over at være en sport, er America's Cup og Emirates Team New Zealand udstillingsvinduet for den newzealandske marineindustri, som omsætter for $2,4 milliarder årligt med $700 millioner i eksport.

Uden at investere i betydelige yachtbegivenheder som America's Cup er det langt vanskeligere at sælge til internationale markeder for marineindustrien.

Afkastet til regeringen kommer direkte tilbage i GST og andre skatter betalt af holdene, fans og superyacht-besøg. Uden Cup-værtskabet i New Zealand realiseres skatteindtægterne ikke, påpeger flere kritikere.

Kilde: Sail-World

content-loader
content-loader
content-loader