Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere sejlere gik benhårdt efter førstepladsen under Butterfly Cup 2021, mens andre nød udfordringerne på tur-niveau. Foto: David Ipsen

Butterfly Cup - Kattegat-sejladsen, der skulle erstatte aflyst Palby Fyn Cup, er blevet permanent

Den 124 sømil lange Butterfly Cup bragte for første gang i fjor 12 deltagere i en butterfly-rute med start ud for Hundested med efterfølgende sejlads om Hesselø og Samsø. Nu fortsætter sejladsen, det gør Palby Fyn Cup også.

Af Sara Sulkjær |

Tusindvis af sejlere måtte i 2021 undvære én af Danmarks største kapsejladser, Palby Fyn Cup. Corona-restriktioner fik arrangørerne til at tage et sabbatår - og dét åbnede døren til en ny sejlads, Butterfly Cup.

Den 124 sømil lange event bragte for første gang i fjor 12 deltagere i en butterfly-rute med start ud for Hundested med efterfølgende sejlads om Hesselø og Samsø. 

Navigation ved storskibsruten

Sejladsen blev en succes. Udfordrende navigation nær og på tværs af storskibsruten, en unik natur med sæler på nært hold ved Hesselø samt sejlads ved Samsø og Tunø i morgenlyset var på dagsordenen.

Oplevelser, som endnu flere sejlere skal have glæde af. Derfor er kapsejladsen i 2022 rykket frem til den 19.-22. august, hvor faren for at komme i karambolage med lignende stævner mindskes.

Samtidig vil tilmeldingen igen i år være åben for såvel sejlere med og uden DH-målerbrev:

- Os fra initiativgruppen ønsker at flest mulige ud og prøve distancesejlads. Det skal være en sejladsfest, og vi prøver at opfylde ønsket om så retfærdig en sejlads som muligt. Samtidig vil vi gerne give sejlere, der vil snuse til distancesejlads over cirka ét døgn, en chance for at prøve sejladsformen af, forklarer David Ipsen, initiativtager til sejladsen, til Minaad.dk.

- I bund og grund drejer det sig vel om at komme ud og få nogle gode oplevelser på vandet og konkurrere på det niveau, man selv ønsker. Vi rummer det meste i Butterfly Cup, supplerer Torben Herslund, der ligeledes sidder med om bordet, når initiativgruppen mødes.

Håber på 40 deltagere til start

Den brede målgruppe skal bane vejen til et endnu større deltagerfelt. Håbet er, at op imod 40 deltagere vil være på deltagerlisten, når sejladsen skydes i gang til august.

- Sejlerne kan se frem til en sejlads, hvor der altid er nogen at holde øje med, selvom vi starter på forskellige tidspunker. I 2021 krydsede deltagerne T-ruten næsten samtidig midt om natten, forklarer David Ipsen. 

Tilmeldingen til kapsejladsen åbner den 6. marts. Få mere info i Facebookgruppen her.

content-loader
content-loader
content-loader