Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev startet helt fremme på linjen Route du Rhum. Fotos: Philpre Arnaud/Route du Rhum
Kapsejlads
Der blev startet helt fremme på linjen Route du Rhum. Fotos: Philpre Arnaud/Route du Rhum

Mange solo-sejlere tyvstartede i Rute du Ruhm over Atlanterhavet - sejler blev skadet og både er vendt om

På trods af at sejladsen er 3.542 sømil til Guadeloupe fra Frankrig, var der flere både, der tyvstartede, inklusive den skarpe sejler, Charles Caudrelier på Gitana Ultime (Maxi Edmond de Rothschild). Standardtidsstraf er fire timer. To IMOCA 60ere kolliderede.

Af Troels Lykke |

Med 138 solosejlere på linjen startede 2022 Route du Rhum onsdag med en perfekt sydvestlig vindretning på 11-15 knob med solskin.

Alle 138 både – fra de gigantiske 100 fod Ultimes til de mindste 40-fods – satte afsted mod vinden fra samme linje, de største flerskrog længst ude på havet, den enorme 38-båds flåde af IMOCA 60'er på udkig efter ren luft i midten.

På trods af at løbet er 3.542 sømil til Guadeloupe, var der flere både kaldet OCS-tyvstarter ved startlinjen, inklusive den skarpe sejler, Charles Caudrelier på Gitana Ultime (Maxi Edmond de Rothschild). Standardtidsstraf er fire timer.

Der var en hændelse tidligt i Ocean 50-klassen, da den britiske skipper Sam Goodchild, den 32-årige skipper af Leyton, blev såret i forstarten og måtte evakueres i land til hospitalet i Saint Malo. Han blev rapporteret at have skader på arme og ansigt.

En erklæring fra holdet i aften sagde: "Mens Sam Goodchild trimmede sejlene på hans Ocean Fifty Leyton under startfasen, fik Sam Goodchild skader i arme og ansigt. Et teknisk problem fik piedestalspillet til at vinde tilbage, og han blev hårdt ramt af håndtagene. Han blev evakueret fra båden og bragt til hospitalet af læger. Han kunne se sin familie. Det er med dyb sorg, at han er tvunget til at forlade Route du Rhum-Destination Guadeloupe."

content-loader
content-loader
content-loader