Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tobias Bjørnaa imponerer med sine tricks på Gran Canaria. Foto: Carter / PWA World Tour

Efter høje hop og fin surf-riding er surfer Tobias Bjørnaa i front ved U17-stævne på Gran Canaria

En ung og glad Tobias Bjørnaa fra Klitmøller fører konkurrencen efter første runde af PWA World Tour-stævnet. Den spanske ferieøs østlige kyster er som skabt til surferne.

Af Sara Sulkjær |

Det startede stille med hedebølge og 32 grader, men nu er den sædvanlige kuling og de store bølger tilbage i fiskerlejet Pozo Izquierdo, hvor den årligt tilbagevendende World Cup i windsurf bliver afholdt.

En hård første runde ventede de seje U17-drenge, der diskede op med høje hop og fin surf-riding. Danske Tobias Bjørnaa kom sejrrigt ud på toppen efter stabil og taktisk sejlads og ligger nu foran sidste års vinder, tyskeren Anton Richter fra Kiel, med den lokale sejler, spanieren Carlos Kiefer Quintana på tredjepladsen.

Svær start for landsmændene

Senere på ugen er planen at sejle anden runde i U17.

Her gælder det om at forsvare de placeringer, surferen i forvejen har, mod dem der kommer længere nede fra i konkurrencen - på akkurat samme måde som i andre sportsgrene, hvor man sejler efter et elimineringssystem.

De øvrige danskere har haft en vanskelig start og er ikke gået videre fra deres heats, men håber på at få en chance til, hvor de kan vise deres niveau frem.

Turister søger mod syd - surfere mod øst

Mens de fleste danskere søger med de fine badestrande mod syd, når Gran Canaria aflægges visit, er surferne vilde med de blæsende strande mod øst, hvor termik og passatvinde mødes og generere vind på steroider.

Af samme grund er Gran Canaria-stævnet blevet gennemført i mere en 30 år.

Et stævne, der er en del af PWA Windsurf World Tour. Touren består af en stævnerække, hvor verdens bedste mødes i flere forskellige lande og kårer en samlet verdensmester i de forskellige klasser. 

Næste stævne for såvel mænd som damer bliver på den tyske ø Sild, mens finalen i juniorafdelingen bliver i danske Klitmøller.

Stævnet kan følges live på www.pwaworldtour.com.

content-loader
content-loader
content-loader