Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Nyberg i sin RM 13.50, Embla hører til blandt forhåndsfavoritterne på singlehand-banen. Men som man siger: “To finish first, first you must finish”. En banal, men sand konstatering - ikke mindst med 760 sømil forude. Foto: Peter Brøgger // GRDR

Syv seje solosejlere er klar til indtage Vesterhavet i Garmin Round Denmark Race - følg starten kl. 15

Starten går i Esbjerg, hvorfra de hårdføre singlehand-sejlere sætter kurs mod Skagen. En tur på 200 sømil. Morten Brandt og Susanne Hoeck sender live fra starten.

Af Sara Sulkjær |

Et nyt kapitel indenfor havkapsejlads i Dannmark åbnes i dag. Det sker helt præcist klokken 15.00, når singlehand-sejlerne i Garmin Round Denmark Race sætter ud på offshore-banen. 

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Starten går ud for marinaen, hvor samarbejdspartneren Esbjerg Søsport holder til. Der er syv både på linjen, og om bord er der syv sande pionerer, der tager den helt store udfordring på sig, når de åbner det berygtede Vesterhav for singlehand-sejlsport. 

De begiver sig ud på en 760 sømil lang tur, rundt om Danmarks fire ”verdenshjørner”. Det vestligste, Blåvandshuk, og nordligste, Skagen, rundes allerede på første ben – det 200 sømil lange nonstop stræk fra Esbjerg til Skagen.     

Følg starten live

Der vil være masser af optakt og snak med skipperne inden, de går på søen onsdag eftermiddag.

Det er den dynamiske duo Susanne Hoeck og Morten Brandt, der taler med deltagerne samt med de lokale fra Esbjerg om strøm og vind, og som rapporterer fra optakten og under starten.

Det foregår live på Facebook og på Youtube. Sidenhen følger en daglig Garmin Round Denmark Race Update omkring klokken 14, hvor det overståede og det kommende døgn analyseres. Ligeledes bliver der rapporteret fra Skagen, når singlehand-sejlerne kommer ind og holder et 16 timer langt hvil. 

Flere sejladser i sigte

Vil du se endnu mere til Garmin Round Denmark Race, går der flere starter den 17. og 18. juni i henholdsvis Esbjerg og Aarhus.

Du kan finde tidspunkter på starterne samt relevante links, så du får den bedst mulige dækning af sejladsen, på www.rounddenmarkrace.com. På hjemmesiden ligger desuden allerede nu videoer om årets race.

Følg starten på onsdagens singlehand-sejlads via sejladsens YouTube-kanal her.

content-loader
content-loader
content-loader