Gå til hoved-indhold
Havne
En båd i krise i Horsens. Foto: Lasse Graverholt
Havne
Her ses både i krise i Horsens Marina. Foto: Heidi Madsen

Fortøjninger knækker som sytråde - 15 både skadet i Horsens Marina efter højvande og stormende pålandsvind

Vinden var torsdag stik øst, så den kunne få frit løb ind igennem fjorden. Det resulterede i meterhøje dønninger ind over kajen, fortæller Horsens Folkeblad, der både har filmet og taget billeder af de pressede både.

Af Troels Lykke |

Det voldsomme blæsevejr med vindstød på op til 25 meter i sekundet henover Horsens har i de seneste dage givet stor travlhed på Horsens Marina.

Da Folkebladet var på lystbådehavnen torsdag ved middagstid, var havnefoged Søren Lykke Sørensen travlt optaget af at hjælpe med at sikre en båd, der på grund af blæsten havde revet sig løs af fortøjningen.

Havnefogeden fortalte kort, at det var den 10. båd, der havde bukket under for stormen.

Nogle timer senere ud på eftermiddagen var avisen igen i kontakt med havnefogeden.

- Vi har vel omkring 15 skadede både. Fortøjningerne knækker som sytråde. Jeg har snakket med nogle af folkene hernede, der har været her i mange år, der siger, at de ikke har oplevet noget lignende, sagde Søren Lykke Sørensen til Horsens Folkeblad - se fotos og video.

- Vi er lige nu i gang med at spænde liner på tværs henover bassinerne for at holde pælene.

Tre dages travlhed

Torsdag var kulminationen på nogle travle dage med blæst på havnen.

- Det er nok værst i dag, men i går og i forgårs var også helt tosset. 25 meter i sekundet er rigtigt meget, især, når det kommer i de hug, som det gør lige nu. Prognosen er heldigvis, at blæsten måske allerede aftager i aften, og at vi i morgen klokken 12 er nede på en 16-17 meter i sekundet, sagde Søren Lykke Sørensen.

Opråb fra havnefogede på facebook:

- Vigtigt, skriver havnefogede Søren Lykke torsdag på facebook, og han fortsætter.

- Alle der har mulighed bør tilse deres både i morgen tidelig når det er blevet lyst.

Dagen i dag har været hård ved alt på havnen, bådene, broerne og ikke mindst fortøjninger. Marinaens personale er godt brugte efter de sidste to dages kamp med vejrguderne... vi vil rigtig gerne nå det hele, men det kan vi ikke med den fart tingene har på lige nu...

Så jo flere der selv kan får styr på deres både og fortøjninger jo bedre... vi har idag løbet fra den ene båd til den anden og forsøgt at redde stumperne og egentlig bare nødsikret både og udstyr. Vi vil være der igen i morgen tidelig med det første lys og gøre alt hvad vi kan for at vores dejlige marina ikke bliver helt flået.

Nødråbet er... kom frisk imorgen og tilse jeres både og fortøjninger inden i køre videre på arbejde, så vi sammen kan få overtaget igen og vise at vi kan stå sammen, fortæller havnefogeden.

Se video fra havnen​​​​​​

content-loader
content-loader
content-loader