Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Krise på det britiske hold efter grundstødning i København.

SailGP: Briterne rammer sten og ødelægger ror og foil - sejler ikke i København - se video af grundstødning

Great Britain SailGP Team er i et kapløb med tiden for at konkurrere i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i dag kl. 15.30, efter at have pådraget sig skader på deres F50er under træning torsdag i København. Briterne meldte her til morgen at de ikke sejler med i København.

Af Troels Lykke |

Holdet gennemførte træning før træningssejlads, da de ramte en ukendt sten lige uden for banens grænse, på forbudt område, ifølge deres historiske gps-data. Skader på styrbord side omfattede, at hovedet af styrbords ror røg af og der var beskadigelse af folien og 'sværdkisten'.

Med støtte fra SailGP’s Tech Services har teamet arbejde natten igennem på at udføre reparationer for at være klar i dag til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København, men her fredag morgen melder briterne at de ikke sejler med i København. Skaderne er for omfattende, oplyser en britisk SailGp-medarbejder til minbaad.dk.

Ingen kom heldigvis til skade ombord. 

Storbritanniens SailGP Teams medejer Ben Ainslie, siger:

"Vi trænede lige uden for banens grænse og ramte desværre en umarkeret sten. Vi fik en del skader på styrbords ror og andre vitalte ting, hvilket naturligvis er afgørende for at sejle og kontrollere båden.

"Vi gennemgår skaden, men det ser usandsynligt ud, at vi vil sejle i morgen, hvilket er enormt frustrerende, vi sætter pris på al støtten fra SailGP Tech Team til at hente båden og hjælpe os med at komme tilbage på vandet så hurtigt som muligt," siger Ben Ainslie til www.SailGP.com

Se video af grundstødningen her, hvor en gast falder frem i båden.

Opdateret kl. 14.04 

content-loader
content-loader
content-loader