Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Ruyant surfer afsted, se hvor kæmpe båden er i forhold til solo-sejleren. Foto: Rute Du Ruhm

Rute Du Rhum: "LinkedOut"-skipper Ruyant slog rekord i IMOCA 60 - 11 dage og 17 timer over Atlanterhavet

IMOCA 60-duellen på den 12. Route du Rhum, over Atlanterhavet, gik til den 41-årige solo-sejler, "LinkedOut"-skipper Thomas Ruyant, i tiden 11 dage og 17 timer. Tidligere rekord i 2012 sat af Francois Gabart var på 12 dage og 4 timer.

Af Troels Lykke |

11 timer 2 minutter og 30 sekunder, så meget hurtigere end tidligere rekordholder Francois Gabart fra 2012, var franske Thomas Ruyant i det 12. Route du Rhum, efter en sejltid på 11 dage og 17 timer.

Den 41-årige "LinkedOut"-skipper sejrede efter en yderst spændende transatlantisk duel i prestigeklassen IMOCA 60, der også bruges i Vendée Globe, solo jorden rundt.

Ruyant slog topfavoritten Charlie Dalin på "Apivia". Dalin havde tidligere domineret sejleråret.

Det bliver et rent fransk Imoca-podie med Charlie Dalin på "Apivia" på andenpladsen og "Charal 2"-skipper Jérémie Beyou på tredjepladsen.

Ruyant blev tippet som solid podiekandidat, på den legendariske 3542 miles bane over Atlanterhavet, med start i Saint Malo onsdag den 9. november.

Men Ruant førte ikke hele vejen, da favoritten Dalin førte løbet fra start, og var 90 sømil  foran med ved let vind efter Azorerne, brød Ruyant mod vest og udmanøvrerede Dalin fredag ​​morgen og tog føringen, som holdt til denne målstregen i Caribien.

Kæmpe felt på 38 IMOCA 60ere

Dermed blev Ruyant fra Dunkirk vinder af den største og mest konkurrencedygtige IMOCA-flåde nogensinde samlet til en Route du Rhum, der var nemlig 38 både med start fra Saint Malo inklusive syv nye både.

Ruyant vandt også 2009 Mini Transat til Salvador de Bahia, Brasilien. Han vandt også Transat AG2R i 2018 med Adrien Hardy i Figaro.

Ny båd til Vendée Globe 2024

"Jeg lægger ikke skjul på, at jeg kun er her for at vinde. Det er alt, der interesserer mig. Jeg har en af ​​de bedste både i feltet. Der er nyere både på startlinjen, men vores 2019 Verdier-design (med foils, red.) er fuldt optimeret til det bedste udviklingsniveau,” sagde Ruyant i Saint Malo.

At vinde er et passende farvel til Ruyants båd, som han erstatter med en ny IMOCA 60 forud for 2024 Vendee Globe.

Se Thomas Ruyant surfe afsted den 19. november 22

De sejler i Rute Du Ruhm

3.542 sømilsejladsen til Guadeloupe fra Frankrig sejles af i alt seks kapsejladsklasser: Klasse 40, Imoca 60, Ocean Fifty, Rhum Mono, Rhum Multi og Ultim 32/23.

Følg sejladsen her: www.routedurhum.com/en

content-loader
content-loader
content-loader