Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Claus Møller Christensen, tv., tager her imod en stor check fra Sparekassen Sjælland Fonden. Foto: Kai-Ole Mortensen

Torsdagsholdet i Skælskør Amatør-Sejlklub modtager støtte fra Sparekassen Sjælland Fonden og VeluxFonden

Sejlklubben, der er kendt for Harboe Cup har modtaget støtte på 35.000 kr. fra Sparekassen Sjælland Fonden og 30.000 kr. fra VeluxFonden til indkøb af værktøj til klubbens Torsdagshold, der er en række frivillige, der mødes hver torsdag.

 

 

Af Troels Lykke |

Skælskør Amatør-Sejlklub er en aktiv klub og meget afhængig af medlemmernes frivillige indsats.

Og det gælder ikke kun til træning af unge sejlere, voksensejlerskole og arrangementer som Harboe Cup, men i høj grad også til vedligeholdelse af klubbens lokaler, arealer og materiel, fortæller Claus Møller Christensen fra Skælskør Amatør-Sejlklub.

En række frivillige i klubben har taget initiativ til at et meget aktivt korps af frivillige mødes hver torsdag, for at varetage disse opgaver. Og det kaldes naturligvis for Torsdagsholdet.
 
- Det er derfor en stor glæde for både klubben og de frivillige, at de fremover ikke skal medbringe eget værktøj til vedligeholdelsesprojekterne, men at klubben, via støtten fra Sparekassen Sjælland Fonden og VeluxFonden, kan indkøbe det nødvendige værktøj, forkarer Claus Møller Christensen videre.

Og nye medlemmer optages hurtigt.

- Torsdagsholdet er også en stor social del af klubbens sammenhold, og nye medlemmer integreres hurtigt på holdet og i klubben. Og selvom det kaldes Torsdagsholdet, så stiller de gerne op på alle ugens dage, uanset om det for eksempel gælder udskiftning af tag, vedligeholdelse af flagmast eller som i onsdags, modtagelse af støtte fra Sparekassen Sjælland Fonden, fortæller Claus Møller Christensen.

Fakta om Torsdagsholdet
Torsdagsholdet er en gruppe medlemmer, som mødes hver torsdag året rundt, for at nyde socialt samvær og samtidig vedligeholde vores klubfaciliteter. De klarer ALT fra udskiftning af toilet, udvidelse af en belagt plads til vores jollesejlere, male bygninger, rense og vedligeholde broer, bedding, flagmast, hjælpe med søsætning eller klargøring for medlemmer som af den ene eller anden grund har svært ved dette, eller hvilke opgaver der nu er behov for hjælp til.

Medlemmerne af torsdagsholdet er primært medlemmer på 60+ og bruttotruppen er på mere end 40 personer, mænd og kvinder, som besidder mange forskellige kompetencer og som derfor kan løse stort set alle opgaver. Og udover opgaverne er dette en unik ’indslusning’ for nye medlemmer i klubben. Alle tages godt imod og får en enestående introduktion til klubben, klubarbejde og vores sammenhold på tværs af motorbådsejere, sejlbådsejere, medlemmer uden båd, unge og ældre

content-loader
content-loader
content-loader