Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de 11 danske sejlere i Palamos Costa Brava-stævnet, der ligger nord for Barcelona. Privatfoto

11 danskere til Opti-stævne med 532 joller i Spanien - Hellerup-sejler Wulff tog 11. plads

Den regerende danske mester, 13-årige John Frederik Wulf fra Hellerup, var med i toppen af stævnet i Palamos Costa Brava. De bedste danske sejlere har vinteren igennem deltaget i store stævner sydpå. Snart deltagere cirka 10 sejlere i et nyt kæmpestævne i Valencia.

Af Troels Lykke |

Fremtidens OL-sejlere er i fuld gang. De deltager i kæmpe stævner rundt om i Europa.

Én af dem er Hellerup-sejleren John Frederik Wulf, dansk mester i Opti-klassen, som viste sit værd, da han imponerende tog en 11. plads som bedste dansker i Spanien blandt 532 deltagere, viser resultatlisten fra stævnet i Palamos Costa Brava.

Laura Smitt fra Skovshoved Sejlklub tog en 33. plads, mens Marius Lindelilde og Sille Bang Pedersen fra Faaborg Sejlklub tog henholdsvis en 38. og 45. plads.

Bemærkelsesværdigt var det også, at det unge Hellerup-talent, 11-årige Peter Selko, søn af prof-sejleren Bo Selko, tog en 75. plads i det gigantiske felt og dermed sluttede han som fjerde bedste sejler i U12-konkurrencen.

Dygtige spanske trænere 

Palamos Costa Brava-stævnet måtte under de fire dage aflyses en enkelt dag grundet vindstille, mens det næste dag blæste med 2-3 meter høje bølger i Middelhavet. 

- Der var lidt af hvert med vind og bølger for sejlerne, der var delt i fem grupper med 107 joller i hver start. Det var et godt stævne, hvor danskerne fik lært meget under sejladsen og ikke mindst lært af den spanske træner, vi havde, forklarer Bo Selko, far til Peter Selko, der med en flok danskere snart tager til Valencia og sejler et nyt mega-stævne over syv dage.

EM i Sønderborg

Flere af de danske topsejlere fra Hellerup, Skovshoved, Faaborg, Fredericia og Egå har deltaget i flere stævner i år sydpå, og det kulminerer med gigastævnet på Gardasøen i påsken.

I år er der NM i Finland, EM i Sønderborg og VM i Tyrkiet. De danske sejlere ved mesterskaberne findes ved et stævne i Sønderborg i maj og i Kerteminde i juni i pinsen.

content-loader
content-loader
content-loader