Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Richomme er en af ​​de få, der har vundet Route du Rhum to gange. I 2018 brugte han 16 dage, tre timer, 22 minutter og 44 sekunder.
Kapsejlads

Rute Du Ruhm: Class 40-sejler Yoann Richomme sejlede selv fra IMOCA 60erne - trods fire timers tidsstraf

39-årige Yoann Richomme tyvstartede i Frankrig. Som straf måtte han stoppe i fire timer, og faldt til 51. pladsen. Men Richomme brugte kun fire dage på at sejle sig op til toppen, og førte siden. Franskmanden brugte 14 dage, tre timer og slog sin egen rekord fra 2018.

 

Af Troels Lykke |

Franske Yoann Richomme var for aggressiv i starten i Rute Du Ruhm, 3.542 sømil over Atlanterhavet med mål i Caribien.

Som straf måtte han stoppe i fire timer, og faldt tilbage på 51. pladsen blandt de 138 startende solo-sejlere. Men Richomme brugte kun fire dage på at sejle sig op til toppen, og førte siden, fortæller Seilmagasinet.no

Franskmanden brugte 14 dage, tre timer, otte minutter og 40 sekunder på sejladsen og slog sin egen rekord fra 2018.

Richomme er en af ​​de få, der har vundet Route du Rhum to gange. I 2018 brugte han 16 dage, tre timer, 22 minutter og 44 sekunder.

I 2006 brugte vinderen 18 dage og 10 timer på løbet.

Hurtigere end IMOCA med folier

Da Yoann Richomme krydsede målstregen, var der 13 IMOCA 60-både ikke foran, mange af dem med folier.

Class40-sejleren var hurtigere end Boris Hermann og Samantha Davies, som har helt nye både. Han var også blot et par timer efter topsejleren Yannicke Bestaven.

Yoann Richomme: Det er utroligt

- Det er utroligt, sagde Richomme til Class 40-siden, da han så tilbage på de sidste 16 dage på havet efter at have lagt til i Pointe-à-Pitre. "Først at vinde Solitaire (2016) og så dette, at vinde Route du Rhum, det er fantastisk.

- Jeg spørger lidt mig selv, hvordan vi kom hertil, fordi projektet har været svært. Der var så meget arbejde at gøre på så kort tid, men da jeg forlod Saint Malo (start, red.), var jeg sikker på vores arbejde. Og her, i sidste ende, er scenariet lige det, jeg havde tænkt på i mit hoved. Det er utroligt."

Veteranen Jean Le Cam vil bygge en IMOCA uden folier, inspireret af Class40, og når man ser resultaterne fra Route du Rhum, virker det som en genial idé.

De sejler i Rute Du Ruhm

3.542 sømilsejladsen til Guadeloupe fra Frankrig sejles af i alt seks kapsejladsklasser: Class 40, Imoca 60, Ocean Fifty, Rhum Mono, Rhum Multi og Ultim 32/23.

Følg sejladsen her: www.routedurhum.com/en

content-loader
content-loader
content-loader