Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlere kan ankomme i båd til vandfestivalen. Foto: Svanemøllens Vandfestival

Kapsejlads, tryllekunst og yoga - hele familien er velkommen på Svanemøllens Vandfestival i Kr. Himmelfart

Inden området omkring Svanemøllen forvandles til byggerod arrangerer lokale ildsjæle en gratis festival for vandglade i alle aldre. Et spændende program med sejlads, musik og sjov for både børn og voksne er på programmet.

Af Sara Sulkjær |

Det sidste halve år har kapsejlerne Pernille Øvre Christensen og Charlotte Andersen brugt på at stable en festival på benene i Svanemøllehavnen. Anledningen er, at den kommende havnetunnel, Nordhavnstunnelen, snart ændrer det idylliske område til en byggeplads:

- Vi vil gerne vise vores naboer, at vi er her, og at vi står sammen, selvom området forandres over de næste år, fortæller Charlotte Andersen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Derfor har vi skabt Svanemøllens Vandfestival. For at kickstarte et samarbejde på tværs af vandsport og for at trække de lokale ned til en god oplevelse omkring alle de vidunderlige aktiviteter, der er i, ved og på vandet.

Morgenyoga, vinterbadning, kapsejlads og havfrue

Både Pernille og Charlotte arbejder hundrede procent frivilligt med festivalen, som er støttet af By og Havn, Østerbro Lokaludvalg, Københavns Kommune og private sponsorer.

Festivalen byder på en lang række aktiviteter på havnen torsdag, fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien. Alle aldre tilgodeses, når havnen temainddeles i zoner som blandt andet Børnezonen, Stævnezonen og Namastezonen.

I sidstnævnte zone kan man komme til morgenyoga og gå i saunatønde hver morgen – og til børnene vil der være alt fra affaldsindsamling med præmier til havfrue og tryllekunstner.

Der er naturligvis også mulighed for at prøve sit sejlergen, at bade og at opleve kapsejlads på nært hold, når Sejlsportsligaen gæster havnen. Sidst, men ikke mindst, kan alle deltage i Svanemøllens Vandfestivalstafet med quizzer om havet og aktiviteter i vandet.

Nabiha, Pato Siebenhaar og Lasse Wulff på programmet

Det hele er samlet under temaerne havmiljø, vandsport og bæredygtighed. På programmet er også talks om blandt andet spildevand i Øresund, havnens fremtid efter Nordhavnsbyggeriet, og hvad virksomhederne gør for at ’walk the talk’ inden for bæredygtige produkter.

Fokus er, at vi alle er i gang med en transformation:

- Det er vigtigt for os, at vi ikke er frelste. Vi er alle på vej, vi ønsker alle at blive klogere og forbedre vores og havenes fælles fremtid, fortæller Pernille Øvre Christensen, der har kurateret alle talks og til dagligt arbejder hos Klimarådet. 

Danske Lasse Wulff Hansen kommer ligeledes forbi og fortæller om sin 55 dage lange solotur over Atlanterhavet i robåd, og musikprogrammet byder på store navne som Nabiha, DJ Pixie og DJ Pato Siebenhaar.

Festivalen afvikles fra den 26.-29. maj 2022. Arrangementet er gratis for alle. Læs mere på Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader