Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Cirka 50 både deltager i konkurrencen og mindre end 20 procent af deltagerne er kvinder.

Et hav, tre kvinder, 5000 km: Dansk kvindebåd i mål på Antigua efter 52 dage og 23 timer på Atlanterhavet

De tre Københavner-kvinder Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg roede fra La Gomera den 12. december og i dag er de nået i mål på Antigua i Caribien efter næsten to måneders sejlads på Atlanterhavet.

Af Cille Rosentoft |

The Talisker Whiskey Atlantic Challenge er en af de hårdeste konkurrencer i verden. Cirka 50 både deltager i konkurrencen og mindre end 20 procent af deltagerne er kvinder. Tre af de kvinder er danske og går under navnet Rowmodels.

Rowmodels har roet over Atlanterhavet for at sætte fokus på hvor vigtigt det er at være rollemodeller og at vise specielt unge mennesker, at vi godt må gå efter vores mål. Det har de tre kvinder i høj grad bevist med deres flotte og modige bedrift. 

- Vi er allesammen nogens rollemodeller og vi ønsker at sætte fokus på vigtigheden af at inspirere andre og vise at vi skal turde sætte mål og opnå dem. Også selvom det falder lidt uden for planen. Vi skal turde gribe de muligheder, der kommer til os, udtrykte de tre kvinder inden afgang fra La Gomera i december 2022.

En personlig udviklingshistorie

Et andet mål med deltagelsen i the Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2022 var at opdage hvem de var, når de sad i en lille bitte robåd midt på Atlanterhavet uden land i sigte.

Det har vi endnu til gode at høre mere om, da de tre kvinder netop er kommet i mål fredag over middag og derfor har travlt med at blive genforenet med deres familier, som stod og vinkede og klappede dem i land på Antigua. (se kort)

Det var en rørende genforening, som blev livestreamet og derfor kunne følges hjemme fra regnvåde Danmark. Kvindernes usikre skridt, da de kom på land igen efter næsten 53 dage i robåden.

Deres solbrune hud og øjne der udstrålede både en enorm styrke og en sårbarhed, som jeg er sikker på de nok skal fortælle om, når tid er. De har lovet os et interview, som selvfølgelig bliver bragt lige så snart der er kommet ro på Camilla, Marie og Anne-Marie.

Tillykke til dem og godt klaret!

Læs mere om de tre kvinder og deres mission her: rowmodels.dk

content-loader
content-loader
content-loader