Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sydney 39 Huntress er færdig som sejlbåd efter den drev 80 sømil og ramte kysten i Tasmanien. Foto: Aboriginal Land Council of Tasmania
Kapsejlads
Den strandede båd ses i bunden af billedet. Foto: Aboriginal Land Council of Tasmania

Sydney 39 Huntress drev på land efter mandskab forlod båd 80 sømil fra Tasmanien i Sydney - Hobart Race

Redningsmandskabet ville ikke slæbe sejlbåden i 5-7 meter høje bølger og otte personer måtte forlade deres båd, der nu er skyllet op på en fjerntliggende Tasmansk ø, hvor myndighederne vil forsøge at redde den. Huntress mistede roret under sejladsen.

Af Troels Lykke |

Myndighederne i Australien reddede besætningen på Huntress den 28. december, efter at en Sydney 39, ramte en uidentificeret genstand, der klippede en del af dets ror af.

Besætningen mener de ramte en klumpfisk og kort tid efter kunne de se deres ror flyde i vandet i gigantiske bølger op til 7 meters højde i Rolex Sydney - Hobart Race, der startede 2. juledag i Sydney.

Huntress blev efterladt og er skyllet op nær Christmas Beach på Cape Barren Island i Bass Strait.

Marine and Safety Tasmania udsendte tidligere på ugen en advarsel, der sagde, at båden var 15 sømil fra statens nordøstlige kyst, og bjærgningsoperationer forventedes at begynde onsdag.

Aboriginal Land Council of Tasmania postede billeder på sociale medier af fartøjet skyllet i land.

Mistede ror 80 sømil fra land

Skipper Victoria Logan og hendes syv besætningsmedlemmer mener de ramte en klumpfisk 80 sømil øst for Flinders Island om morgenen den 28. december.

Skipperen sagde i sidste uge, at hun var nedenunder, da holdets rorsmand, hendes partner Brent, mærkede et dunk gennem styretøjet, mens fartøjet red på en bølge.

"Rattet blev revet ud af hans hånd, og båden begyndte at krænge voldsomt. Det tog et par minutter før vi indså, at vi mistede roret. Vi indså, at roret var klippet af, og vi kunne se det flyde ved siden af båden, ud i det fjerne."

Kilde. The Guardian

content-loader
content-loader
content-loader