Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Aalborg Kommune valgte i december 2020 at gå ind i sagen, da kommunen var kritisk overfor den måde, eksklusionerne foregik på. Foto: Troels Lykke

Egense Sejlklub satte overvågning op uden bestyrelsen godkendte - klubben taber atter sag om eksklusion

Ekskluderede medlemmer af Egense Sejlklub, der har genvundet deres medlemskab efter en retssag, er fordoblet. Det sker, efter at Morten Brøndums eksklusion fra sejlklubben fra Limfjorden nu er dømt som ulovlig af Retten i Aalborg. Klubben har meldt sig ud af Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Eksklusionen af Morten Brøndum kom 3. august 2020 efter en sag, hvor Egense Sejlklub satte overvågning op, uden at bestyrelsen havde fået det godkendt på en generalforsamling, ligesom der ikke var søgt tilladelse til at opsætte overvågningsudstyret.

Det mente en gruppe af medlemmerne ikke var i orden, og der opstod derefter en større konflikt i sejlklubben, hvor i alt syv medlemmer blev ekskluderet af den daværende bestyrelse.

Et af de medlemmer var Morten Brøndum, som altså nu er medlem igen, det skriver Nordjyske.dk

Udover at Egense Sejlklub (se kort) igen skal inkludere Morten Brøndum som medlem, er Egense Sejlklub også blevet dømt til at betale modpartens sagsomkostninger på 35.000 kroner, ligesom Morten Brøndum har fået knap 6000 kroner i erstatning.

Anden ekskludering kendt ulovlig

I september var Søren Møller Pedersen, et tidligere ekskluderet medlem af sejlklubben, i retten, hvor han som den første førte sag an.

Han havde lagt sag an mod Egense Sejlklub på samme præmisser som Morten Brøndum, og han vandt ligeledes.

Her blev sejlklubben også dømt for uberettiget at have ekskluderet Søren Møller Pedersen, og at han derfor skulle indlemmes som fuldbyrdet medlem igen.

Beskyldninger om alkohol- og narkomisbrug og meget andet

Sagen mellem de syv medlemmer, herunder Morten Brøndum og Søren Møller Pedersen, og Egense Sejlklub startede i 2020 med, at den daværende formand Jørn Baag Simonsen stoppede efter omkring 100 dage på posten.

Det stop skete som reaktion på nogle uoverensstemmelser mellem medlemmer og dele af bestyrelsen, som - med den daværende formands ord - resulterede i, at arbejdet som frivillig formand var en fuldtidsstilling.

Beskyldninger om alkohol- og narkomisbrug blandt en kreds af medlemmer, udelukkelse fra gæstehavne, ulovlig videoovervågning af havneområdet, overfald, trusler, ransagninger af et medlems båd for narkosalg, anmeldelser for socialt bedrageri, anklager om misbrug af betroede midler, censur og manglende medlemsdemokrati er blot nogle af ingredienserne i den sprængfarlig cocktail, som har været ved at sænke sejlklubben.

Meldte sig ud af Dansk Sejlunion

Dansk Sejlunion og Dansk Idrætsforenings Appeludvalg påbød Egense Sejlklub at trække eksklusionerne af de to medlemmer tilbage, men det gjorde klubben ikke. I stedet meldte den sig ud af Dansk Sejlunion.

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader