Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vælger man den mellemlange rute på 136 nm, vælger man også den udfordrende sejlads gennem Bøgestrømmen, men man skal også på et tidspunkt vælge, om man vil sejle styrbord eller bagbord om Møn.

Styrbord eller bagbord – succes eller fiasko - Guldborgsund Baltic Race stiller sejlerne overfor nye banevalg

Kapsejladsen Guldborgsund Baltic Race er nu klar til både tilmelding og offentliggørelse af de tre ruter, som sejlerne kan vælge imellem.

Af Troels Lykke |

Sejladsledelsen i Guldborgsund Baltic Race har været i tænkeboks, og hvor den korte rute på 86 nm er nøjagtig som sidste år, er der markante, udfordrende ændringer på de to andre ruter, som helt sikkert vil få panderynkerne frem hos sejlerne.

Vælger man den mellemlange rute på 136 nm, vælger man også den udfordrende sejlads gennem Bøgestrømmen - men ikke nok med det. Man skal også på et tidspunkt vælge, om man vil sejle styrbord eller bagbord om Møn.

Mens nogle måske bare vil stikke fingeren i vejret og bruge den som pejlemærke, vil beslutningen hos andre være mere kompliceret med at indhente oplysninger om strøm, vejr og meget andet. Den rigtige beslutning kan give succes.

Den forkerte fiasko.

På den lange rute på 206 nm har man skåret sejlads i Østersøen væk. Primært på grund af det omfattende tunnelbyggeri mellem Lolland og Femern. Men også her stilles sejlerne overfor et ekstra valg. Nemlig om man vil sejle den ene eller den anden vej rundt om Langeland.

- Vi ved, at vi har Danmarks smukkeste sejlads, men vi vil også meget gerne have, at den er udfordrende, og det mener vi så afgjort den er nu, forklarer Carl Erik Juel Hansen fra Sejlforeningen Vikingen, som er den ene af de seks klubber, der i samarbejde med Guldborgsund Kommune står for kapsejladsen, for afvikles 24. til 26. august med start og mål i Nykøbing Falster.

Kapsejladsledelsen har også lyttet til de sejlere, som har forespurgt om muligheden for at sejle efter DH mål.

- Det ønske har vi efterkommet på den lange bane, hvis minimum fem både ønsker det, og man medbringer gyldigt målerbrev, siger Carl Erik Juel Hansen.

Man kan vælge at sejle i en af tre kategorier: Alene-sejler, to sejlere eller op til fem personer i båden.

Tilmeldingen er åbnet, og tilmelder man sig inden 1. juni, deltager man i lodtrækningen om et af fem gavekort på 1.000 kroner, og hver tilmeldte båd får tilsendt op til to T-shirt. Singlesejlere dog kun en T-shirt.

Yderligere oplysninger om kapsejladsen på www.guldborgsund-baltic-race.dk.

content-loader
content-loader
content-loader