Gå til hoved-indhold

Test af Arcona 385: Tjekket svensker til manden der hader at tabe

Her på redaktionen vil vi undre os meget, hvis der ikke er et par danskere, der slår til og køber denne svensker, som kan dét, sejlere søger. Et godt udseende, fremragende sejlegenskaber og behagelig at være om bord i. Vi testede Arcona 385 i Stockholm.

Sejler angrebet af spækhuggere nær den spanske kyst - nervøse danskere måtte søge mod land

Redningstjenesten hjalp franskmanden i havn efter angrebet, hvor også to andre både havde problemer med de enorme hvaler. Sejlerne i området er bekymrede, fortæller Erik Lundbye-Nielsen, der hørte den franske båds opkald over VHF'en.

Test af X-Yachts sexede X5.6: Vild luksus og sejlglæde

X-Yachts flagskib inden for Pure X-serien, X5.6, testede vi i op til 10 m/sek. Vi skulle nok have rebet det gigantiske storsejl, men med to ror i vandet var der styr på båden i hårde pust. Dét, som slog os, var, hvor lydløst der var i den 4,9 meter brede kahyt under sejladsen.

Test: Dehler 38 opgraderer med SQ for sports quality med flere forbedringer

350 solgte Dehler 38'ere på syv år taler sit eget sprog. Tyskeren har nu fået vinklede salingshorn og slipper for hækstag på en højere mast. Der er desuden et fast bovspryd. Om læ er båden lysere. Dehler 38SQ kan ligeledes fås med dybere køl og kulfibermast. Vi testede i Cannes i 2020.

Synkefri Amel 50: Sikkerhed og luksus over Atlanterhavet

Test fra arkivet. Franske Amel 50 er en helt anderledes båd, end vi før har prøvet. Den synkefri båd blev årets vinder i European Yacht of the Year 2018 i luksusklassen, efter vi testede for BådNyt. Kahytsdørene kan lukkes ved at spænde et bræt foran døren. For og agter er der også vandtætte rum.

 

Test af X4.0: Dansk design med fuld fart og masser af gode detaljer

Test fra arkivet. Minbaad.dk testede i 2019 den danske X4.0. Se galleri og video fra testen i Årøsund, hvor vi testede med kolleger fra Finland. Epoxy er stærkere end glasfiber og samtidig lettere. Det betyder at X-Yachts har flyttet vægten fra skroget og ned i kølen i stedet.

 

Test af Ofcet 32 - en fremmed ORC-fugl

Test fra arkivet. Franske Ofcet 32 er skabt til dem, der virkelig vil kapsejlads - altså for dem, der VIL vinde, men den findes nu også i en turudgave. Vi testede den i Atlanterhavet. Se nu video.

Arcona 345 er velsejlende, viser Minbaad.dk-test i Tyskland - se video

Den 10,4 meter lange svensker er en performance-cruiser, der har alt det lækre, som sejlere efterlyser med kulfiberrat, bundramme i stål, lys aptering og vakuumstøbt skrog. Samtidig sejler den godt, viste test i Laboe, Tyskland.

Vi tester Beneteau First Yacht 53 - bred men tjekket dame med wauw-effekt

Minbaad.dk var i Barcelona og teste den 5 meter brede Wally-lignende Beneteau First Yacht 53, der ligner en million euro, og også koster det. Båden er til ægteparret, der sejler med venner.

Test af Hallberg-Rassy 50 med Seldéns kulfiber-rullemast og danske Elvstrøm-sejl

Lige før jul var det umuligt at få journalister til Bohuslän at teste Hallberg-Rassy 50 i Skagerrak. Minbaad.dk var også inviteret, men meldte afbud kørt før jul på grund af Covid-19, der er udbredt ikke mindst i Sverige. Men ejer af Hallberg-Rassy, Magnus Rassy, testede båden.