Gå til hoved-indhold

Den nye, tjekkede Grand Soleil 44 ses på Copenhagen Boat Show - se video

I dag søndag slutter Copenhagen Boat Show i Ishøj. Her kan du se mange sejl- og motorbåde, fx denne Grand Soleil 44 vi testede fornylig. Noget af en lækker performance cruiser fra Italien. Se vores video fra testen.

Hot, let First 36 er i Kalundborg - vi sejler med ny bådejer

Lægen Claus Bache er ret glad for den 4,8 tons lette First 36, udviklet af slovenske Seascape, der går højt op i hvor meget bådene vejer for at skabe kæmpe sejlglæde med brede, stabiliserende skrog. Og det er lykkedes til fulde med denne 2,5 mio. kroner båd. Se video.

Synkefri Amel 50: Sikkerhed og luksus over Atlanterhavet

Test fra arkivet. Franske Amel 50 er en helt anderledes båd, end vi før har prøvet. Den synkefri båd har kahytsdøre, der kan lukkes ved at spænde et bræt foran døren. For og agter er der vandtætte rum.

Test af Arcona 385: Tjekket svensker til manden der hader at tabe

Her på redaktionen vil vi undre os meget, hvis der ikke er et par danskere, der slår til og køber denne svensker, som kan dét, sejlere søger. Et godt udseende, fremragende sejlegenskaber og behagelig at være om bord i. Vi testede Arcona 385 i Stockholm. Test fra arkivet.

Test: Elan E4 er en oplagt båd til tur- og kapsejlads - selv i 10 m/sek. er der fuld kontrol

Her viser vi video og fotos af Peter Brøgger, der var med på vandet ud for Egå i hård luft. To ror i vandet gav fuld kontrol over den 35-fods båd. Man får meget for pengene i båden, der koster fra 1,6 mio. kroner sejlklar.

Test: Dehler 38 opgraderer med SQ for sports quality med flere forbedringer

350 solgte Dehler 38'ere på syv år taler sit eget sprog. Tyskeren har nu fået vinklede salingshorn og slipper for hækstag på en højere mast. Der er desuden et fast bovspryd. Om læ er båden lysere. Dehler 38SQ kan ligeledes fås med dybere køl og kulfibermast. Vi testede i Cannes i 2020.

Få en rundtur i kahytten på jordomsejleren Nordship 570 - vi testede i Middelfart

Om læ har den nye danske Nordship 570 Custom til 18 mio. kroner en fantastisk panoramaudsigt, og der er meget andet. Minbaad.dk får her en rundvisning af Thomas Dan Hougaard fra Nordship Yachts.

Test: Ny Nordship 570 - dansk møbeldesign af en jordomsejler - galleri og video

Lars Buchwald fra Nordship Yachts har slået stregerne til en ny Nordship 570, der netop er solgt til en tysker, der vil sejle jorden rundt. Den 18,25 meter lange og 5,25 bred sejlbåd har ALT om bord, men koster omkring 18 mio. kroner. Minbaad.dk tester båden i Middelfart.

Sejler angrebet af spækhuggere nær den spanske kyst - nervøse danskere måtte søge mod land

Redningstjenesten hjalp franskmanden i havn efter angrebet, hvor også to andre både havde problemer med de enorme hvaler. Sejlerne i området er bekymrede, fortæller Erik Lundbye-Nielsen, der hørte den franske båds opkald over VHF'en.

Test af X-Yachts sexede X5.6: Vild luksus og sejlglæde

X-Yachts flagskib inden for Pure X-serien, X5.6, testede vi i op til 10 m/sek. Vi skulle nok have rebet det gigantiske storsejl, men med to ror i vandet var der styr på båden i hårde pust. Dét, som slog os, var, hvor lydløst der var i den 4,9 meter brede kahyt under sejladsen.