Gå til hoved-indhold

Test af X-Yachts sexede X5.6: Vild luksus og sejlglæde

X-Yachts flagskib inden for Pure X-serien, X5.6, testede vi i op til 10 m/sek. Vi skulle nok have rebet det gigantiske storsejl, men med to ror i vandet var der styr på båden i hårde pust. Dét, som slog os, var, hvor lydløst der var i den 4,9 meter brede kahyt under sejladsen.

Test af X4.0: Dansk design med fuld fart og masser af gode detaljer

Test fra arkivet. Minbaad.dk testede i 2019 den danske X4.0. Se galleri og video fra testen i Årøsund, hvor vi testede med kolleger fra Finland. Epoxy er stærkere end glasfiber og samtidig lettere. Det betyder at X-Yachts har flyttet vægten fra skroget og ned i kølen i stedet.

 

Test af Ofcet 32 - en fremmed ORC-fugl

Test fra arkivet. Franske Ofcet 32 er skabt til dem, der virkelig vil kapsejlads - altså for dem, der VIL vinde, men den findes nu også i en turudgave. Vi testede den i Atlanterhavet. Se nu video.

Arcona 345 er velsejlende, viser Minbaad.dk-test i Tyskland - se video

Den 10,4 meter lange svensker er en performance-cruiser, der har alt det lækre, som sejlere efterlyser med kulfiberrat, bundramme i stål, lys aptering og vakuumstøbt skrog. Samtidig sejler den godt, viste test i Laboe, Tyskland.

Vi tester Beneteau First Yacht 53 - bred men tjekket dame med wauw-effekt

Minbaad.dk var i Barcelona og teste den 5 meter brede Wally-lignende Beneteau First Yacht 53, der ligner en million euro, og også koster det. Båden er til ægteparret, der sejler med venner.

Test af Hallberg-Rassy 50 med Seldéns kulfiber-rullemast og danske Elvstrøm-sejl

Lige før jul var det umuligt at få journalister til Bohuslän at teste Hallberg-Rassy 50 i Skagerrak. Minbaad.dk var også inviteret, men meldte afbud kørt før jul på grund af Covid-19, der er udbredt ikke mindst i Sverige. Men ejer af Hallberg-Rassy, Magnus Rassy, testede båden.

 

Test: Nordborg 42 er til tursejleren, der elsker smukke, klassiske både og smagfuld aptering

Test fra arkivet. Vi var i Sønderjylland for at teste den danske turbåd, som mange med god grund drømmer om. Se video, fotos og læs om den slanke båd, hvor værftet ikke lefler for moden med brede og høje turbåde, hvor plads om læ er det vigtigste.

Bred Bavaria C42 ser ikke kun godt ud - hun sejler også godt

Den 9,7 ton Bavaria C42 flyttede sig, efter vi under en test ud for Egå fik 2-3 m/sek. Det er ikke en racer, men en turbåd, der dog ikke er kedelig at sejle. Her viser vi vores billeder og video fra vores test i Egå forleden.

Spækhuggere går til angreb på lystbåde nær Spanien

- De gør det med vilje, påpeger marinebiolog om det opsigtsvækkende fænomen, der har kostet sejlere ror og motor. Se The Guardians video fra et af angrebene.

Test af Moody 41 DS: Turbåd med panoramaudsigt og salon og cockpit i samme niveau

Tyskeren kan sejles året rundt, for den 12 meter båd kan styres inde fra salonen, hvor der er 360 grader panoramaudsigt. Moody 41 DS er en dæksalonbåd, hvor cockpit og salon som i en katamaran er i samme niveau. På kryds i Flensborg sejlede vi 6,5 - 7,0 knob trods 11,2 tons vægt.