Gå til hoved-indhold

Jonas Vignal-Olsen forklarer om redning af 47 fods båd S/Y Zoma i Caribien - anker slog stort hul i stævn

Dansk families anker rev sig løs og bankede hul i båden 80 sømil fra Puerto Rico, Caribien, hvorefter US Coast Guard blev alarmeret og en redningsaktion igangsat, båd tog vand ind. Læs skippers beretning om hele oplevelsen på en 47 fods båd i Caribien. Skipper Jonas Vignal-Olsen forklarer til...

De svenske langturssejlere Pär Ström og konen giver tips til langturssejlads - fx om konflikter og ting der går itu

I den 16 minutter lange film fortæller svenskerne om hvilken type båd, der passer til langtursejlads, men også om egnet udstyr, vejr, storme og hvad det koster at sejle langt samt. Hvad der normalt går i stykker samt konflikter om bord er ligeledes et tema.

 

 

Frederik på 21 år er skipper på egen båd i Caribien - uden at komme fra en sejlerfamilie

Frederik har haft én drøm de sidste fem år: At sejle på langfart som skipper på egen båd. Nu er han i Caribien, 21 år, skipper på sin Jeanneau 36 og med ansvaret for gaster. Han er beviset på, at man kan, hvad man vil - hvis bare man er målrettet.

Ny bog 'Sejlglæde, Fællesskab og Maritim Dannelse' opfordrer til at danne bådelaug

Kerteminde-sejleren Martin Anker Wiedemann har udgivet en ny bog om at sejle i små både. Bogen 'Sejlglæde, Fællesskab og Maritim Dannelse' handler om det første års erfaringer i bådelauget og visioner for de kommende år på Fyn.

Drøm dig væk - to liveforedrag med Havana-drengene den 10. og 18. februar

Eventyret er meget langt væk, og vi drømmer alle om lys og oplevelser. Men nu er der snart mulighed for at få lidt eventyr hjemme i stuen. Emil, Theis og Alfred Midé Erichsen fortæller om deres eventyr fra Havana, når de i februar går live - og du er inviteret med for 100 kr.

 

Ny bog til eventyr-sejlerne: Fra Sydkorset til Nordstjernen - beretninger fra bl.a. Galapagos

Vinni og Carsten Breuning dropper deres karrierer, sælger deres bolig og ejendele for at gøre en livsdrøm til virkelighed. En drøm om at sejle jorden rundt i deres 40-fods sejlbåd. De stævner ud den 29. maj 2016. Nu kommer de med en ny langturs-sejlerbog, der igen er hudløs ærlig.

Corona-konsekvenser for langturs-sejlerfamilie June og Søren: Holder pause fra Caribien og flyver hjem til Danmark

June og Søren Grummesgaard forlod Danmark i juli 2020 i båden, Carpe Diem, en 40 fos Furia Brisa. Med ombord er datteren Laura på 19 år. Deres to ældste døtre er i Danmark. Adskillelsen og Corona-besværligheder har gjort, at de har taget en svær beslutning.

Ulrik, Malene og Johanne valgte hamsterhjulet fra og flyttede i Jeanneau Sun Odyssey 43 i Egå

Minbaad.dks fotograf Peter Brøgger besøgte en familie, der bor på Egå Marina i en Jeanneau Sun Odyssey 43, hvor oliefyret lige nu arbejder på højtryk. Ulrik Kristiansen og Malene Christiansen flyttede fra hus og bor med deres syvårige datter Johanne.

 

Rattet kunne dreje uden at dreje styringsakslen, senere sank båden - 4 danskere reddet

Stålsejlbåden Aku Aku ligger på bunden af Middelhavet. Der blev lænset ud for livet løs, og vi brugte endda den eksterne dieselpumpe til direkte at pumpe vand ud af båden, men lige lidt hjalp det. Læs opdatering fra fire danskere, der sank ved Sardinien i kuling og kæmpe bølger.

Populært webinar om sejlads i koldt vand

Hvad er det, som er så dragende ved at sejle i koldt vand? Hvad får folk til at vælge Caribien og og Stillehavsøer fra og i stedet sætte kurs mod Grønland eller Alaska? Det kan du få svaret på i et kommende, gratis webinar. Det første starter den 21. januar, arrangeret af Thomas Veber.