Gå til hoved-indhold

Cool Cigale 15 alubåd til Blue Water-sejlads - Finot-Conq slår stregerne

Nær franskmændene bygger langtursbåde er det som regel spændende. Båden bygges i alu, men med 21 meter høj kulfibermast og svingkøl, der stikker fra 1,62 til 3,3 meter. Cigale 15 er også lys om læ og egnet til at bo i for de fleste.

 

Sissel og Leonoras grundstødning med Beneteau 50 med 6 knob viste sig at være deres held

Mens de fleste har gang i juleforberedelser har Leonora og Sissel travlt med helt andre ting. Deres båd er nemlig på værft hos Jakob Jensens bådeværft i Nordhavn i København og her bliver der arbejdet hårdt. Efter bådmessen i Ishøj ramte de nemlig en sten på vej til Jakob Jensens Bådeværft.

 

Signe vil ikke misse nye havne: Jeg lider af langturssejler-FOMO (Fear Of Missing Out)

Signe, der nu er på Gran Canaria, lider efter eget udsagn af “Langturssejler-FOMO”, og hun vil i princippet gerne stoppe ved hver en bugt og lille havn på vejen. I denne uge er hendes FOMO dog kommet under pres - og måske er det også ret dejligt bare at ligge stille et sted?

 

Britisk Oyster 675 "Alika" har to sårede om bord i ARC-sejlads over Atlanterhavet

Men Oyster 675 "Alika" med to alvorligt kvæstede sejlere om bord, kan ikke evakueres pga. høj sø. Skaden siges at være sket, da den britiske luksusbåd pludselig mistede herredømmet, hvilket resulterede i en voldsom bevægelse. Dansk båd er også udgået med skade.

Cille blogger: Vores Gustav på 20 år sejler til sommer

Når man handler på sine drømme og viser sine børn, at det er muligt, så er man måske også selv ude om det. I hvert fald har vores ældste søn meddelt, at han sejler ud i verden som kaptajn på egen båd med tre venner ombord. Det er noget af et dilemma som mor (og far).

Signe nu på Maderia efter reb i skruen og Spækhugger i sigte

Efter at have ventet på et vejrvindue til at sejle til Porto Santo og Madeira i næsten 14 dage, vendte vinden endelig, og Signe kunne sammen med sin mand Henrik stikke til søs med kurs mod Porto Santo nord for Madeira. Henrik og Signe så Spækhugger, der kan ødelægge ror.

Flemming, Elisabeth og Anton skal i Stillehavet - med pauser undervejs i Hanse 540E

Sidst vi hørte fra familien Lauridsen/Markussen, var de på vej hjem til Danmark med fly og efterlod båden på øen Curacao, nord for Venezuela. Familien var i tvivl om fremtiden og om de skulle sejle båden hjem eller fortsætte. Nu er Flemming på St. Martin og venter på familien.

 

Signe: Tilbage om bord i Portugal - men vi kan ikke sejle

Signe Storr og Henrik er tilbage på deres båd i Portugal efter at have haft problemer med pas og visum hjemme i Danmark i fire uger, men i Portugal går tingene heller ikke efter planen.

Hanstaiger: Verdens måske mindst kønne flerskrogsbåd ligner et rumskib

Der er bygget tre af den 19,72 meter lange og 10 meter brede Hansteiger, da producenten forklarer at man ønsker at den skal være eksklusiv at eje. Vi så den på Mallorca tidligere i år og skønhed er ikke det første ord, der falder os ind, når vi ser trimaranen.

Aarhus-København på 9 timer - sejlere fra Oure Kostgymnasium loggede 27,8 knob i VO 70er

Sejleverne fik noget af en oplevelse på en jordomsejler med 27 knob i Kattegat med prof-sejleren Jens Dolmer på en VO70'er, der tidligere har været med i Volvo Ocean Race. Nu hedder den Trifork og har fået foils på. 160 sømil sejlet på 9 timer i 10-15 m/sek. fra vest.