Gå til hoved-indhold

Lande du ikke skal sejle til - det er nu farligere at sejle ud i verden

Det siger en 79-årig langtursekspert, Jimmy Cornell fra Atlantic Rally for Cruisers, til Seilmagasinet.no, efter seneste røveri af seks nordmænd i Panama. Nogle lande skal man helt holde sig fra at sejle til.

Seks jordomsejlende nordmænd berøvet af pirater i Panamakanalen

Piraterne var maskeret og bevæbnet med både knive og skydevåben. De flygtede fra gerningsstedet efter røveriet, men tirsdag blev flere anholdt efter en stor politiaktion, skriver norske VG.

Danske Gwendolines redningsmænd deler video fra forliset i Stillehavet

I august måtte Lene og Kim Egtved gå i redningsflåden, da deres langtursbåd pludselig tog vand ind på det enorme ocean. Den græske besætning, der kom sejlerne til undsætning, viser nu videoklip fra redningsaktionen.

Otte gode råd til sejlads på Grønlands kolde østkyst

Find uldhandskerne frem fra gemmerne og fyld maddepoterne inden afgang. Gasterne Silje Waaler Pedersen og Hauke Griffel giver her gode råd til kommende Grønlands-sejlere.

Oure-sejlere hjemme efter Danmark rundt i sol, blæst og regn

I 11 dage har Sejlerne fra Oure været på togt rundt omkring i Danmark og anløbet forskellige havne og ligget for anker, bl.a. i Dyvig. Eleverne på tre DS 37ere var mellem 18 og 30 år. Afslutning var med natsejlads over langelandsbæltet til Lundeborg.

Projekt Luffe 54: Glasfiberen er delamineret efter grundstødning

Glasfiberlag tog skade under Luffe 54’erens uheld, hvorfor Jakob og Mikkel nu må genopbygge en mindre del af bådens skrog. Læs, hvordan de kommende langturssejlere løser problemet.

Silje og Hauke: Retur mod Danmark i 20 timers uvejr

De unge gaster var forberedt på det værste, da de vinkede farvel til den grønlandske østkyst. Efter knap et døgns tæsk i Nordatlanten nåede sejlerne Færøerne, hvorefter turen - med et indlagt stop på Shetland med den sagnomspundne polardåb - kunne fortsætte mod Danmark. Læs sejlernes sidste blog...

Silje og Hauke: Isbjerge bliver kun mere majestætiske i tåge

Tågen har lagt sig over Grønland, hvor de to unge gaster suger de sidste naturoplevelser til sig, inden kursen atter sættes mod Danmark. Et lakseparadis, en enorm isbræ og et møde med Siriuspatruljen kan sejlerne nu føje til listen.

Sejlere må flygte fra vulkan nord for Sicilien

Onsdag gik en vulkan i udbrud på den italienske ø Stromboli, hvilket tvang omkringliggende sejlere til at forlade området. Se videolink til klip fra ABC News.

Silje og Hauke på Grønland: Frosne skøder og zig-zag mellem isbjerge

Tre gange blokerede isen vejen for de unge gaster, der måtte sno sig langs Grønlands østkyst. Nu befinder sejlerne sig i én af verdens smukkeste nationalparker, hvor den smukke og barske natur byder på fornemt bjørnebesøg og hurtigt-pakkende isflager.