Gå til hoved-indhold

Gidsler i Somalia: Løsesum på 1,2 mill. dollars

En talsmand for de pirater, der i mere end 3 måneder har holdt de syv danske sejlere som gidsler fortæller, at de danske forhandlere der forsøger at købe en dansk sejlerfamilie og deres gaster fri af piratfangenskab, har nu forhøjet deres tilbud til 1,2 millioner dollar.

Piratløsesum konfiskeret i Somalia

De somaliske myndigheder har anholdt seks udlændige og beslaglagt 3,6 millioner dollar i lufthavnen i Mogadishu. Samtidig skærper Danmark kursen overfor pirateri.

Moorings i Danmark - lej båd i ind- og udland

Via Sunway Seatravel kan man nu leje Moorings både i Danmark eller udlandet. Det åbner op for, at mange uden eller med begrænset sejlerfaring nu kan designe deres eget mini-krydstogt.

 

Danskerne er vilde med Sveriges Göta Kanal

Af de hundredvis af udenlandske både, der passerer Göta kanal hvert år, er der flest danske både. Læs alt om at sejle på den 190 km lange kanal med 58 sluser. Dansk båd nr. 100 får præmie i år.

97-årige Mærsk Mc-Kinney Møller klar igen - interview

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller er atter om bord i sin lystyacht KLEM VIII - en 82 fods Swan, der ligger i Tuborg Havn. Læs interview.

Danske sejlere vælger piratfarvand fra

Efter ti måneders sejlads, fra Strynø til Marquesas Øerne i Stillehavet, har det dansk-australske ægtepar David Nash og Ea Lassen, deres to børn, bedstemor og gaster valgt Adenbugten fra.

Pirater afviser løsesum: Det er alt for lidt

De somaliske pirater der holder syv danske sejlere som gidsler, har angiveligt afslået et tilbud om en løsesum på 600.000 dollar.

Danske pirat-gidsler fik flere advarsler

Andre end SOK advarede de danske sejlere om pirater i Somalia i Aden bugten. På et møde for langturssejlere på Sri Lanka før gidseltagningen, blev familien også advaret.

Henrik Elmer: Waverunner driver måske stadig rundt

Det er snart et år siden Henrik Elmer, Ole og Kim forliste i det nordlige Atlanterhav. De slog sig slemt, da de drev rundt i 5-10 meter høje bølger i fire dage, i en båd uden motor og sejl. Interview.

85-årig krydser verdenshav på tømmerflåde

Den britiske pensionist og bedstefar, Anthony Smith, har skrevet historie. Han sejlede 2.800 sømil på en 40 fods tømmerflåde, bygget på rør. Gennemsnitsfart var 4 knob.