Gå til hoved-indhold

Sejlads, tidevand og spionage

Stor var min glæde da jeg så at bogen ”Gådefuld sejlads” er blevet genudgivet. Bogen der er en sejlsports- og spionroman, er perfekt til sure novemberaftener.

Fransk sejlerkvinde reddet af smartphone

Florence Arthaud, vinder af Route du Rhum i 1990, blev reddet af sin smartphone, da hun røg over bord ved Korsika under et forsøg på at tisse ud over rælingen.

IMX 40: 1400 sømil med lavtryk

Langturssejler Jens Mohr Ernst og familie i IMX 40, Exabyte, er nu på øen Rèunion i Det Indiske Ocean. De venter på godt vejr til Sydafrika. Ny rapport til minbaad.dk

Gidsler taler ud i Politiken og Bådmagasinet

I en større artikel i Bådmagasinet vil journalist Lone Bolther, familien Quist Johansen kender og har tillid til, fortælle den dramatiske historie. Politiken har også talt med familien.

Hajangreb ved kysten ud for Perth

Efter en 32-årig amerikaner blev angrebet og dræbt af en stor hvid haj, er jagten gået ind. Der har været tre hajangreb ud for for Australiens sydvestlige kyst. Se video.

Sejler frygtes dræbt og ædt på ø i Stillehavet

En tysk sejler frygtes fanget og spist af kannibaler på øen Nuku Hiva i Fransk Polynesien. Rester af et menneske er fundet på øen.

Flere piratangreb – men færre kapringer

Der er en god nyhed og en dårlig nyhed. Den gode er, at kun hver 10. somaliske piratangreb lykkes. Den dårlige er at pirat-aktiviteten er stigende på Afrikas vestkyst.

Sejlbåd strander ved Blåvands Huk - fire reddet

En hollandsk båd drev søndag ind på Horns rev ved Blåvands Huk, også kaldet Djævlerevet. Forud for strandingen var fire hollandske sejlere reddet i land af Kystredningstjenesten.

Pas på eks-konen

En 47-årig britisk kvinde blev så rasende på sin eksmand, at hun borede tre huller i bunden af mandens lystyacht. Det koster hende nu halvandet års fængsel.

Med Carbon3 i 26 m/sek.

Carbon3 har været en lille tur fra Århus til Middelfart, for at sejle med gæster. Undervejs blæste det op til 26 m/sek. Se video fra turen.