Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En Beneteau 45 sank i Påsken i Mandurah i det sydvestlige Australien, 2,5 kilometer fra kysten. Foto: Offshore Moorings WA/Facebook
Kort Nyt
Beneteau 45'eren fortøjes til en bøje nær kysten. Foto: Offshore Moorings WA / Facebook

Beneteau synker i Australien - dykkere finder kølen løs

45 fods fransk sejlbåd lander på den australske havbund, hvor dykkere må bjærge båden i to dele grundet den løse køl. Besætningen på båden er reddet.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En 45 fod lang Beneteau lægger sig i påsken til hvile på 14 meter dybt vand nær Mandurah i det sydvestlige Australien. Det sker 2,5 kilometer fra kysten, hvorfor de lokale dykkere fra Offshore Moorings WA får til opgave at hjælpe båden den vanskelige vej mod landjorden:

- En dykkerinspektion finder, at kølen er løs og knap fastgjort. De første forsøg på at rejse hende mislykkes, da den løse køl gør hende meget ustabil, fortæller dykkerne på Facebook.

Luftpuder skal give stabilitet

Mens solen langsomt forsvinder i horisonten, lykkes det at fortøje sejlbåden i bugten:

- Vi beslutter at bringe hende op til overfladen og meget forsigtigt slæbe hende med mindre end én knob mod roligt vand i Comet-bugtens fortøjningsområde, forklarer det australske team og uddyber:

 - Efter overvejelser natten over starter vi igen tidligt og vælger at bringe skrog og køl ind hver for sig, masser af luftpuder er påsat for at forsøge at give skroget, nu uden køl, noget stabilitet, og hun bliver meget forsigtigt bugseret til kranen.

Kølen på land

Nu er det kølens tur. Luftpuder fæstnes, mens bjærgningsmandskabet langsomt bringer kølen mod overfladen. To gange sidder den fast, og flere luftpuder må monteres. Til sidst lykkes det. Kranen griber om kølen og bringer den det sidste stykke mod den faste grund.

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger blev alle ombordværende reddet sikkert i land under havariet. Hvad, der ligger til grund for ulykken, er uvist.

Kilde: Offshore Moorings WA  - se flere fotos på deres facebook-side

content-loader
content-loader
content-loader