Gå til hoved-indhold
J/V 41er under Classic Fyn Rundt 2009Kapsejlads
Per Weiskvist og J/V 41er-holdet ser frem til at sejle efter IRC. Foto: Troels Lykke

Fyn Rundt går IRC-vejen

Classic Fyn Rundt vil fremover tilbyde IRC-løb for at få tyske, svenske og norske både med.

Af Troels Lykke |

Der er kommet ny ledelse i Classic Fyn Rundt, hvor Kerteminde Sejlklub alene skal køre sejladsen uden partneren Odense Sejlklub, der startede det hele i 1934.

Det første tiltag den nye ledelse gør, er at invitere både, der sejler efter IRC reglen.

"Vi håber på at kunne fastholde det nuværende deltagerantal, samt tiltrække endnu flere udenlandske kap- og tur sejlere ved at være blandt de allerførste i Danmark til at tilbyde løb efter IRC-reglen, som er meget stor i udlandet. Vi har for indeværende et samarbejde med den tyske organisation German Offshore Owners Association, GER-OO, som organiserer tyske IRC kapsejlere, og vi ser frem til at byde dem velkommen i Kerteminde" siger den nye Stævneleder Morten H. Grove fra Kerteminde Sejlklub.

Det store spørgsmål er nu om andre sejlklubber vil gå samme vej for at gøre de danske sejladser mere interessante for udenlandske mandskaber, der ikke føler at den danske DH-regel passer til dem.

Er det en god idé?

Er det et godt intiativ, som Kerteminde Sejlklub tager her. Vil der komme flere tyskere med til sejladsen? Under den anden Palby Fyn Cup overvejer man at sejle efter LYS?

content-loader
content-loader
content-loader