Gå til hoved-indhold
Udstyr

Træt af smadret forligstape? - ny dansk opfindelse

Foilfeed®, et patenterede danske design, fungerer som en forlader – en hætte - til forligstape og beskytter dermed de sårbare bløddele, som før i tiden blev flænset og revet i stykker.

Af Troels Lykke |

Sejl, der skal fødes I hulkehl eller Headfoil – uanset om de bruges til kapsejlads eller tur – vil med tiden få flænset og ødelagt den forreste kant af forliget og med tiden i en grad, så de ikke længere kan fødes eller volder unødige håndteringsproblemer. I den sidste ende kan man måske ikke en gang få hejst sejlet.

Dette er nu slut med introduktionen af det nye produkt: Foilfeed®.

Dette unikke og patenterede danske design fungerer som en forlader – en hætte - til forligstape og beskytter dermed de sårbare bløddele, som før i tiden blev flænset og revet i stykker.

Foilfeed®  tilføjer både beskyttelse, styrke og ikke mindst tilregnelighed til dine sejl. Kort sagt, det sparer både reparationer og unødige ærgelser.

Foilfeed® H1 til forsejl

Måske genkender du det? Genuaen skal bare lige op og så er forliget så smadret, at det er svært at føde i headfoilen eller feeder’en...

Er du kapsejler, så er denne situation opskriften på en kaotisk bundmærkerunding og så kan du have banens hurtigste forsejl, men have tabt 5 både på en dårlig mærkerunding.

H1’eren er til designet til at imødekomme de fleste store leverandørers geometriske dimensioner af furling systemer og headfoils, inklusive deres pre-feedere. H1 findes pt. kun i varianten lavet til 6 mm forligstov, men har under tests også vist sig anvendelig til 5- og 7 mm varianter.

H1’eren monteres i al enkelhed med sejlmagernål og tackletråd, men kræver håndværksmæssig snilde og syl for at opnå en vellykket montage. H1’eren vejer ikke mere end 19 gram.

Foilfeed® M1 til storsejl

Storsejl, der fødes I hulkehl på master, har samme problem med slidtage på forligstape og selvom de akutte problemer er ikke så udtalte som med forsejl, så er reparationen til gengæld mere kompliceret.

M1’eren er fra sejlets fødsel bygget ind under flynderen – upågtet dennes størrelse og materiale – og er designet med en lang række funktioner, som udover at beskytte forligstovværket, gør fødning nemmere og beskytter masterne fra flyndernes gnaven og slid på masterne, når de bøjer ud ved rumskøds sejlads.

M1 leveres i 3 varianter til forligstovværk-diameterne 6-, 8- og 10 mm og passer til de fleste storsejl fra Europa-joller til TP52 sejl.

10 mm varianten vejer kun 23 gram og fordi designet har beskyttelsesfunktioner indbygget, så kan sejlmagerne spare deres egne beskyttelsesforanstaltninger væk og dermed spare tid og vægt med en Foilfeed® M1.

Øget brug af kulfiber forstærker slidtageproblemet med forligstape

For brugere af kulfibermaster og forstag er dette slidtageproblem endnu mere udtalt, da kulfiber er ubamhjertigt mod forligstape og slider dugvævet i langt voldsommere og hurtig grad end plast og aluminium.

Kulfibermaster også mere skrøbelige overfor slid fra aluminiumsflyndere, som i værste fald kan resultere i brud og dyre udbedringer og dette har fået ekstra fokus, ikke blot fra sejlmagerne, men også riggerne. M1’erne løser disse udfordringer på en og samme gang.

Foilfeed® H1 og M1 støbt i ud i ét

Alle Foilfeed® produkterne er støbt i en særlig Nylon®-blanding for at leve op til kravene om styrke, holdbarhed, fleksibilitet og minimal friktion. Derudover er der tilført UV-beskyttelse i støbeprocessen for at gøre det mere modstandsdygtigt over for solstrålernes nedbryning.

Foilfeed® kan købes direkte online eller hos din sejlmager

Det er ambitionen, at Foilfeed® produkterne bliver en industristandard, fordi det tilfører både forbedringer for sejlerne og sejlmagerne i form af både kvalitet, holdbarhed og håndtering.

Derfor er salget af Foilfeed® produkterne både rettet mod sejlmagerindustrien og også sejlerne via online shop’en på www.foilfeed.com.

Foilfeed® anbefaler dog generelt at købet og installationerne gøres hos din sejlmager, da de både har de nødvendige værktøjer, erfaringer og rutiner til rådighed.

Og når sejlene alligevel skal bestilles eller service-checkes, så tager det ikke lang tid at få monteret Foilfeed® på dine sejl, så du kan vinke farvel til et 40 år gammelt problem. Éen gang for alle.

Farr 40-sejler Mikkel Hartvig Andersen står bag opfindelsen.

Læs mere på  www.foilfeed.comeller bliv fan på Facebook.

content-loader
content-loader
content-loader