Gå til hoved-indhold
er ses Valdemar Bandolowski med gaster i DEN 403, da de fornylig sejlede Tune-Up i Hellerup. Et stævne de vandt. Foto: Katrine Bertelsen/Dansk Drageklub.Kapsejlads
Her ses Valdemar Bandolowski med gaster i DEN 403, da de fornylig sejlede Tune-Up i Hellerup. Et stævne de vandt. Foto: Katrine Bertelsen/Dansk Drageklub.

Drage-DM nu Bandolowski på hjemmebane i Dragør

27 Drager mødes i dag klokken 14. Der sejles også fredag og lørdag, hvor tidligere, dobbelt OL-guldvinder, Valdemar Bandolowski, er på hjemmebane. Christian Lerche er dommer - igen.

Af Troels Lykke |

Valdemar Bandolowski, 67, er dobbelt OL-guldvinder i Soling, samtidig er han også verdensmester i Soling og Drage.

Nu skal han med gasterne Søren Hvalsø og Carsten Hey forsøge at vinde DM i Dragen, som han startede i i 1984, samme år som han vandt Gold Cup i Dragen.

Han peger dog ikke på sig selv som vinder, når DM i Drage slutter på lørdag efter syv sejladser.

- Favoritterne når starten går torsdag klokken må være skipperne Jens Christensen, Jørgen Schønherr eller Lars Hendriksen, forklarer Dragør-sejleren Valdemar Bandolowski, der er en af tre Dragør-sejlere, der stiller til start blandt 27 Drager, heraf deltager fire svenske hold, en hollansk og en australsk besætning.

Dragør Sejlklub vil på landkortet

- I 80erne havde vi også DM i Dragør, og nu er det naturligt at vi holder det igen, fordi der faktisk er fem-seks Drager herude. Der er også chance for at få god vind, der står som regel en tre-fire m/sek. mere her i Dragør end længere nordpå i Øresund, siger Valdemar Bandolowski. Torsdag lover DMI 8-10 m/sek. når der skal sejles syd for Øresundsbroen i et strømfyldt farvand.

Formand for Dragør Sejlklub, Søren Hvalsø, der gaster for Valdemar Bandolowski, har været med til at kickstarte klubben på Amager med VM i J/80 i 2011. Siden da har klubben igen været at finde på kapsejladskortet.

- I år besluttede vi at lægge billet ind på DM i Drage, vi vil på landkortet igen hvert år med et stort stævne hvert år. Og vi har et godt farvand til det, siger Søren Hvalsø, der har lagt et stort arbejde i at klubben også har en stor ungdomsafdeling igen.

DM med i nordisk serie

Formand for Drage-klubben, Lars Broen, forklarer at DM i Dragør er et led i THE NORDIC CHALLENCE hvor de nordiske Drage-sejlere, som et alternativ til de sydlandske stævner, også sejler Nordisk Mesterskab i Hankö, Norsk Mesterskab I Oslo og Svensk Mesterskab i Båstad.

Topdommer igen

En af Danmarks mest respekterede dommere er Christian Lerche fra Hellerup Sejlklub. Han har været dommer for klassen ved VM, Gold Cup og 11 danske mesterskaber. Drage-klassen har krævende sejlere forklarer han, men det er helt fint for ham.

- Det er en dommergerning, som jeg skatter højere end mange andre klasser, fordi det er på et sportsligt niveau, som andre bådklasser har svært ved at leve op til. Drage-klassen stiller store krav til en helt lige og neutral startlinje og krydsmærket skal ligge lige i vindøjet. Det ved jeg gennem 25 år for Drage-klassen, siger Christian Lerche, der ikke ligefrem mener, at det bliver en let opgave at være dommer denne gang.

- Der vil kunne stå op mod over to knobs strøm hvor banen skal ligge, så det bliver en betydelig udfordring at sejle mellem to skibsruter syd for Peberholmen.

content-loader
content-loader
content-loader