Gå til hoved-indhold
Efter tre år i Extreme Sailing Series mangler Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner stadig kamperfaring. Her ses holdet i Sydney fornylig. Foto: Lloyd ImagesKapsejlads
Efter tre år i Extreme Sailing Series mangler Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner stadig kamperfaring. Her ses holdet i Sydney fornylig. Foto: Lloyd Images

Gram-Hansen og Køstner tæt på ny SAP-kontrakt

- Det ser positivt ud i forhandlingerne med SAP, forklarer Jes Gram-Hansen, der overfor minbaad.dk erkender, efter samlet 8. plads, at han har problemer i sejladsens nærkampe.

Af Troels Lykke |

Det danske SAP-hold er sammen med det forliste Vestas-hold fra Volvo Ocean Race blandt de største sejlsportshold i Danmark.

Efter tre år er kontrakten med SAP udløbet for Aarhus-sejlerne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner. Men en forlængelse kan snart blive en realitet. Dog er der intet officielt meldt ud.

Jes Gram-Hansen virker dog til at tro på en forlængelse af kontrakten.

- Det ser positivt ud i forhandlingerne med SAP, der meldes noget officielt ud i slutningen af december eller i starten af januar, forklarer Jes Gram-Hansen.

Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk har erfaret at kontraktforhandlingerne har kørt over flere måneder, men et konkret svar kan vi ikke få her før jul.

Den 43-årige rorsmand Jes Gram-Hansen vil hellere tale om netop overståede sejladser i Sydney, hvor holdet tog en syvendeplads i Extreme Sailing Series, selvom de længe lå nummer fem.

Resultatet er ikke prangende, men i de 32 sejladser, satte den fem mand store besætning dog tre førstepladser ind ud for Operaen i Sydney.

Fire placeringer efter Ben Ainslie

I hele Extreme Sailing Series i 2014 slutter holdet på en lidt mager 8. plads ud af 11 hold, efter sejladser i Singapore, Oman, Kina, Rusland, Wales, Tyrkiet, Frankrig og nu i Sydney.

Nummer fire blev America's Cup-vinderen og firedobbelt OL-guldvinder Ben Ainslie og flere andre olympiske medaljetagere er også med i sejladsen.

Men Jes Gram-Hansen er dog ikke tilfreds med resultatet i år, hvor to hold dominerer serien, Alinghi og the Wave Muscat, resten af holdene skiftes nærmest til at slå hinanden. Danskerne har dog ikke, som de foregående år, været på podiet, som var deres klare ambition i år.

- Det har været et hårdt år for os, det er ingen hemmelighed. Vi har haft nogle gode resultater som i Oman, men haft problemer i f.eks. Singapore og Kina, det er sådan det er. Vi har et stærkt hold, og jeg er sikker på at vi kan komme stærkere tilbage, det er definitivt vores mål, siger Jes Gram-Hansen. Det er især i nærkampene, at det danske hold har problemer.

Mister placeringer i nærkampe

- Vi sejler på meget små baner og typisk sejler vi kun 30 sekunder før der skal vendes og der har vi for tit mistet noget i nærkampene. Nu vil Rasmus og jeg se videoer fra sejladserne og bruge juleferien på at gennemgå hvad vi har gjort godt og mindre godt, og vi vil se på hvad vinderne Alinghi har gjort. Vi ved at vi har en god bådhåndtering og et godt hold (bl.a. America's Cup-sejler Christian Kamp, red.) og vi sejler stærkt som de andre hold, så jeg tager meget af ansvaret for hvordan det er gået. Generelt vil jeg sige, at vi stadig mangler kamperfaring, siger Jes Gram-Hansen, der føler at han sagtens kan forbedre sig.

- Vi er blevet meget bedre, men det er de andre hold også, lyder det fra sejleren, der nu har været professionel i snart 20 år.

Holdets næste stævne er i Singapore i starten af februar. Foto: Lloyd Images

content-loader
content-loader
content-loader