Gå til hoved-indhold
Rasmus Køstner, tv., og Jes Gram-Hansen har svært ved at finde tilbage til podiet, hvor de var engang, da bl.a. Mikkel Røssberg var om bord. Foto: Extreme Sailing SeriesKapsejlads
Rasmus Køstner, tv., og Jes Gram-Hansen har svært ved at finde tilbage til podiet, hvor de var engang, da bl.a. Mikkel Røssberg var om bord. Foto: Søren W. Kristensen

Gram-Hansen og Køstner i vadested

SAP-holdet tog en ny anonym syvendeplads blandt 11 Extreme 40-hold i Cardiff, Wales. Rasmus Køstner giver os en forklaring, før holdet sejler M32-Cup i København i morgen.

Af Troels Lykke |

De to Aarhus-sejlere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, driver efter Vestas nye Volvo Ocean Race-hold, det dyreste sejlerhold herhjemme. De har den verdensomspændende softwaregigant, SAP, i ryggen.

Alligevel bliver resultaterne ved med at udeblive for Extreme 40-holdet, der mandag sluttede på en ny tam syvendeplads i Cardiff i Wales i Extreme Sailing Series, hvor 11 hold stillede op på en ekstrem 200 meter smal bane.

Her blev der, foran en del tilskuere, sejlet 33 sejladser over fire dage i al slags vejr, men med meget skiftende vind.

Ny i klassen, Ben Ainslie, firedobbelt OL-guldvinder, kan godt finde ud af det, han tog en 3. plads med sit America's Cup-hold, J.P. Morgan, selvom holdet i sidste sejlads, havde en kollision med de to førende Exteme 40-hold, hvor alle fik en straf af dommerne.

Utilfreds taktiker

Rasmus Køstner, taktiker for rorsmand Jes Gram-Hansen, er ikke tilfreds med den anonyme syvendeplads, da SAP-holdet tidligere er sluttet på podiet, blandt andet i Cardiff.

- Vi har problemer med timing i starterne og med at positionere os på banen. Man skal skabe plads omkring sig. Vi er heller ikke gode i de meget skiftende vindforhold, som det var i dag (mandag, red.), og det er selvfølgelig ikke så godt, det gik ikke vores vej. Vi lavede dog en førsteplads i dag, men også en sidsteplads. Vi er ikke stabile nok, og det arbejder vi på at blive, siger 36-årige Rasmus Køstner om holdet, der efter førstedagen lå nummer to, siden rykkede de længere  og længere ned i feltet.

Gang i svingdøren

Der var da også to nye gaster om bord med danske Jonas Hviid og newzealandske Brad Farrand. I det hele taget har der været gang i svingdøren hvad angår nye gaster, men Rasmus Køstner mener ikke det betyder noget.

De eneste der ikke er skiftet ud på holdet er  hjernetrusten om bord, Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, der ejer holdet.

En ny måde at holdet vil forbedre sig på, er at deltage i den nordiske M-32-serie under navnet Team Trifork, der sponsorerer dem i serien.

M32-Cup er god træning

I morgen flyver de direkte til København for at sejle ud for Tuborg Havn i Hellerup i en M-32 katamaran, hvor der er fire personer om bord, mens der er fem på en Extreme 40. Frem til på lørdag skal de sejle med i tæt konkurrence.

- Det er den bedste træning vi kan få, fordi det for os kun er muligt at træne 40 dage om året i Extreme 40eren. I M32-Cup er der tætte situationer. Det er det bedste alternativ, som vi kan lære af, forklarer Rasmus Køstner til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

Allerede syvende september skal holdet sejle et nyt stævne i Istanbul i Extreme Sailing Series.

Jonas Hviid var med i Cardiff. Det forventes at Christian Kamp afløser ham. Foto: Søren W. Kristensen

Foto: Søren W. Kristensen

Foto: Søren W. Kristensen

content-loader
content-loader
content-loader