Gå til hoved-indhold
Signe lærer, hvordan man styrer en Airboat i The Everglades, Florida. Mine medpassagerer var dog ikke helt trygge ved det! Foto: Henrik HansenTur
Signe lærer, hvordan man styrer en Airboat i The Everglades, Florida. Mine medpassagerer var dog ikke helt trygge ved det! Foto: Henrik Hansen

Signe: Afklaring på forsikring efter kollision med motorbåd

Signe Storr og Henrik Hansen havde ikke set den amerikanske motorbåd, der heller ikke havde dem. Nu har motorbådens forsikringsselskab taget en afgørelse om betaling.

Af Signe Storr, Florida |

Siden vi kom på land, har vi været nervøse for udkommet af forsikringssagens udfald. Først gav besigtigelsesmanden fra modpartens forsikringsselskab os grund til at tvivle over skyldsspørgsmålet, da vi ikke havde set motorbåden, inden vi blev ramt.

Efterfølgende havde vi besøg af en besigtigelsesmand fra vores forsikringsselskab, som mente, at vi var uden skyld i forhold til søfartsreglerne, men vores forsikringsselskab stillede sig tvivlende over for at få modpartens forsikringsselskab til at anerkende kravet.

En retssag ville formodentlig overstige selve kravet, hvorfor vores forsikringsselvskab ikke ville forfølge sagen, men selvom de betaler skaden, vil vi stadig stå tilbage med en høj selvrisiko oven i de øvrige udgifter, vi har i forbindelse med uheldet.

Vi har været temmelig frustreret over situationen, og de amerikanere vi kender, har anbefalet os at få fat i en advokat, da det jo er the American way.

Vi har dog været i tvivl om, hvorvidt det har kunnet betale sig økonomisk, og samtidig har vi heller ikke syntes, at det burde være nødvendigt, hvis der ikke har kunnet stilles tvivl om skyldsspørgsmålet.

Vores forsikringsselskab gav os mulighed for selv at tage kontakt til modpartens forsikringsselskab, så i slutningen af ugen sendte vi dem en mail med vores krav og satte derefter håndværkerne i gang med at lappe hullet i båden.

Selvom vi endnu ikke havde klarhed over, hvem der skulle betale for reparationen, så syntes vi heller ikke, at vi ville vente længere. Nok skinner solen i Florida, men det er alligevel begrænset, hvor sjovt det er at bo på en båd på land!

Da vi ikke kunne være på båden når håndværkerne gik i gang med at skære og slibe i glasfiberen, udnyttede vi tiden og kørte på tur til New Orleans, mens vi spekulerede vi på, hvordan vi skulle håndtere sagen, hvis modpartens forsikringsselskab skrev tilbage, at de ikke ville imødekomme vores krav.

Da vi nåede retur til Florida, fik vi det længe ventede svar fra dem, at de påtog sig ansvaret og ville dække reparationsomkostningerne. Vi blev så glade og lettede, og vi har lige siden været noget mere muntre!

Nu er vi på vej tilbage til båden, og vi er spændte på at se, hvor langt håndværkerne er kommet. Vi ville have været retur tidligere, men de bad os om at blive væk et par dage mere, så vi kørte i stedet syd på til The Everglades for at se alligatorer.

Vi så dog ikke nogen, da saltindholdet i sumpområderne for øjeblikket er højere, end de bryder sig om, hvorfor de i stedet er søgt til områder med mere ferskvand. Til gengæld lærte jeg at betjene en Airboat, hvilket er langt nemmere end en sejlbåd!

Signe

Jeg spiser beignets i French Quarter i New Orleans.

Bourbon Street i The French Quarter er ved at gøre klar til Mardi Gras.

Hvis man sejler The Big Loop fra Chicago til den Mexicanske Golf, så sejler man det sidste stykke på Mississippi River (også kaldet The Muddy River) og kommer ud ved New Orleans.

content-loader
content-loader
content-loader