Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Inside om America's Cup-sejr i 2013 - ny onlinebog

Jack Griffin har skrevet en fantastisk e-bog 'Turning the tide', med 8 videoer, en 'must have' op til jul. Vi mødte eksperten på Bahamas. Læs om Oracle Team USA's comeback fra 1-8 til 9-8 sejr.

Af Troels Lykke |

Baseret på interviews af sejlere og designere og holdledere, plus mange timers studier af video, gennem syv måneder er e-bogen Turning the tide, på 142 sider, blevet til

Det er den amerikanske ingeniør fra Californien, Jack Griffin på 65 år, der skrev bogen. I dag bor han i Schweiz og bliver brugt af mange firmaer, der har med cuppen at gøre og betegnes som en ekspert.

Han driver sitet cupexperience.com/

Jack Griffin leverer neutral information i bogen, som vi har bladret og læst lidt i, sidste uge på Bahamas, hvor han også var til Star-sejlads. God info fra en ellers hermetisk lukket verden.

Bogen har en masse analyser af hvad der skete, da Oracle Tam USA med bl.a. Ben Ainslie gjorde en forskel.

Hydraulik svigtede hos kiwierne

Der analyseres også om kiwiernes næsten kæntring, der skete fordi man manglede hydraulisk kraft.

- De var heldige ikke at kæntre, - gud var med dem. Barker råbte på hydraulik og intet skete, du kan høre det i video, siger Jack Griffin til minbaad.dk.

- Jeg tog mange tekniske fotos af bådene på basen. Og jeg beskriver ændringer dag for dag over 18 kalenderdage, 19 sejladser, hvor Oracle var bagud 1 - 8, vandt 9 - 8. Oracle arbejdede på fridage og om natten, mens Team New Zealand ingenting gjorde.

Oracles ændringer

Om ændringer på den 72 fods katamaran Oracle, der foilede som en drøm til sidst, lyder det:

- Oracle havde mange ændringer på båden. De tog bovsprydet af, ændrede måden de sejlede på kryds, de øget farten fra så de gik 100 sekunder hurtigere på et krydsben, lærte at vende båden med fart, og foile båd båden på kryds.

Jack har lavet en del tegninger på billederne for at forklare hvad der skete.

Køb bogen her for 29,99 dollars

content-loader
content-loader
content-loader