Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fyn Rundt vinder i specialklassen, Freya von Den Sieben Inseln, er et godt eksempel på, at unge i stigende grad fatter interesse for sejlskibe af træ. FOTO: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Yngre kræfter på ældre skibe tager over

- Det er et spændende miljø, og jeg bruger gerne tid på at fastholde og udvikle det, siger den nye, unge træskibs-formand, Rasmus E. Casper.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Stadig flere unge har fundet glæden ved at gå om bord i de gamle skibe, sejle i dem, passe på dem.

Det er en konklusion, som flere talere til præmiefesten i årets Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe kredsede omkring:

- Jeg har lige lagt op efter 16 år, men med en ny, ung formand for Træskibssammenslutningen, havde jeg gerne taget en tørn mere i bestyrelsen, sagde Egon Hansen, foreningens (gråskæggede) kasserer til fyens.dk.

- Det er et spændende miljø, og jeg bruger gerne tid på at fastholde og udvikle det, supplerede den nye, unge TS-formand, Rasmus E. Casper.

Også Fyn Rundt-sejladsens næstformand, Jan Jay Brun Jensen, leder af Maritimt Center i Svendborg, hæftede sig under præmieuddelingen i Frederiksøens rundbuehal i Svendborg ved den stærke repræsentation af de yngre årgange om bord i sejladsens i 40 skibe:

- Der har været mange gråskægere, som har trukket læsset gennem årene. Fint nok. Men vi har været bekymrede for generationsskiftet. Det er vi ikke mere, fastslog Jan Jay Brun Jensen til stor jubel for de op mod 500 deltagere i præmiefesten fredag aften.

Unge kvinder vandt

At de unge ikke bare sejler, men også vinder, er to unge kvinder fra tyske Glückstadt et glædestrålende eksempel på.

I en af Fyn Rundts mindste både spurtede de fra alle syv konkurrenter i sejladsens specialklasse. Med en tredjeplads som laveste placering i ugens fem kapsejladser var der ingen tvivl om, at vinderen var Glückstadt-båden med det lange navn: Freya von Den Sieben Inseln.

Den lille, smukke spurter er en efterbygning af et lodsfartøj fra Bristol-kanalen i England. Båden er knap ti meter lang, relativ smal, langkølet og har ry for at løbe stærkt på kryds. Det blev tydeligt dokumenteret i årets Fyn Rundt.

Freya von Den Sieben Inseln blev bygget på Bootswerft Neuhaus ved Elben i 2009. Den unge besætning har foruden Fyn Rundt vundet flere tilsvarende kapsejladser.

Sidste år blev Freya von Den Sieben Inseln nummer to i Fyn Rundt slået af et andet tidligere lodsfartøj, den store, tyske Elbe 5. I år var rollerne byttet om.

Kilde. fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader