Gå til hoved-indhold
Hadsund-drengene fik noget at tænke over i weekendens sejladser. Foto: Kasper Ofverlind ChristensenKapsejlads
Hadsund-drengene fik noget at tænke over i weekendens sejladser. Foto: Kasper Ofverlind Christensen

Hadsund: Taktikken blev ved med at slå fejl

Liga-drengene fra Hadsund har masser af fart i båden, men ikke helt styr på taktikken til det andet Ligastævne i Juelsminde. Læs også opfordring til Ligaens rorsmænd.

Af Per Carlsen, Hadsund Sejlklub |

“Tja, det går op og ned i showbiz”. Dette er et kendt udsagn fra Franz Beckerlee, tidligere guitarist i Gasolin. Et udsagn, som også kan bruges, når Hadsund Sejlklubs Liga-drenge skal evaluere deres præstation efter det andet Ligastævne i Juelsminde i weekenden 10.-12. juni. 

Placeringer afspejlede ikke farten 

Der blev sejlet i fantastiske omgivelser, der blev godt styret af Juelsminde Sejlklubs officials og det øvrige Sejlsportsligahold. Banen lå traditionen tro lige uden for havnen, og alt var, som det skulle være.

Drengene havde god fart i både, men taktikken blev ved med at slå fejl, så placeringerne afspejlede bestemt ikke farten. Det hele nåede et nulpunkt, da Hadsund Sejlklub lå absolut sidst af de 18 både lørdag formiddag. 

En håndfuld andenpladser

Selvom placeringerne ikke var tilfredsstillende, blev den gode tone dog bevaret ombord, hvilket helt sikkert er en vigtig faktor for at kunne rejse sig igen. Lørdag eftermiddag blev der lavet en lille håndfuld andenpladser, hvilket hævede humøret og den samlede placering fulgte med op på en 12. plads. 

Der var ingen tvivl om, at den eftertragtede Final 6 var uden for rækkevidde, men planen var, at placeringen skulle hæves til top 10 i løbet af søndagen. Dette lykkes dog ikke og den endelige placering for stævnet forblev en 12. plads - á point med nummer 10 :-(

Det betyder nu, at Hadsund ligger som nr. 9 i den samlede stilling.

Ny RIB blev succes 

Det var samtidig det første stævne, hvor Hadsund Sejlklub skulle levere en RIB-båd. Det var med en vis overraskelse, at Per spændte den efter sin bil torsdag aften - vi havde fået at vide, at den var stor nok - og det var den... 6,5 m lang og noget bredere end en traditionel RIB. 

Besætningerne gav den hurtigt navnet “færgen”, og den var en yndet båd at blive transporteret i, også selvom der var lidt motorproblemer. Det vigtigste var, at den var tør, og der var god plads. Den kommer igen i Thisted.

Opfordring til rorsmænd

Nu, hvor det er skipperen på transportbåden, der har taget ordet, kommer der også lige en opfordring til alle rorsmænd på de forskellige Ligabesætninger. Der bruges tre transportbåde, hvor den ene sejler besætninger ud til båd 1 og 2, den næste sejler til 3 og 4 og den sidste til 5 og 6. 

Der kæmpes altid hårdt med at gennemføre så mange sejladser som muligt, hvilket er i alles interesse. Derfor, når I er kommet i mål, kære rorsmænd, så prøv at sejl i nærheden af den båd, du skal skiftes sammen med. 

Altså sejler du eksempelvis i båd nummer 3, så sejl hen i nærheden af både nummer 4 og omvendt. Derved kan der skiftes besætninger hurtigt, næste sejlads kan komme hurtigt i gang, og den udskiftede besætning kan komme hurtigere ind i lounge-området.

Nogle rorsmænd er gode til det. Specielt den ene gang, da jeg pludselig havde båd 5 på den ene side og båd 6 på den anden. Andre virker dog som om, at det gælder om at komme så langt væk fra de andre, som muligt… 

30 Sailigans og nyt salingshorn

Denne gang kom antallet af Hadsund-supportere lige op over 30, hvilket er 50% flere end i Lundeborg - betyder det så, at vi kommer op på 45 i Thisted? Der var gang i klapstole, hjemmebagt kage, kaffe, og mange gode råd. Her var topbemærkningen, at; “hvis jeg havde været yngre, kunne jeg have gjort det bedre”...

Efter uheldet med det brækkede salingshorn var det med stor glæde, at de nye dele ankom med posten mandag. Nu skal de monteres, og så skal det undersøges, hvorfor de nye salingshorn er 3,5 cm længere end de gamle?

Panik inden EM 

I næste uge kører Hadsund J/70’eren mod Kiel, hvor der skal sejles Kieler Woche, som samtidig er EM for J/70. Der var dog ved at udbryde en mindre panik på holdet i løbet af weekenden, da “nogle” havde hørt, at den samlede besætnings vægt skal være under 280 kg. Det kan fire raske jyder umuligt komme ned på tilsammen. 

Senere søndag aften fandt man heldigvis ud af, at denne “tåbelige” regel var blevet afskaffet i de nye klasseregler, som er gældende fra 2016… Rorsmanden Jesper var dog inde på, at besætningen skulle reduceres til tre personer, og så skulle vægten reguleres til med bøffer og rødvin :-)

“Færgen” klar til afgang mod Juelsminde. Foto: Per Carlsen

Over 30 “Sailigans” kom forbi Juelsminde i løbet af weekenden. De fleste var placeret i læ af klubhuset med fuld udsigt over banen. Foto: Per Carlsen

En gruppe Hadsund-tilhængere grillede sammen lørdag aften - super hyggeligt. Foto: Per Carlsen

 

“Færgen” klar til en ny dags arbejde. Foto: Per Carlsen

 

Endelig nye salingshorn og beslag, nu er vi klar til EM! Foto: Per Carlsen

content-loader
content-loader
content-loader